Gorila Gavin a pejsek Snuffles přehled
Angie Lake , Ken Lake
Robin toho moc o gorilách nevěděl, dokud si nekoupil Gavina. Myslel si, že se všechny jenom buší do hrudi a tropí hluk. Domníval se, že jsou zuřivé a děsivé, a že malí pejsci jako Snuffles jsou roztomilí a hebcí. Brzy zjistil, že tomu tak vždycky není. Když byl Gavin šikanován, kdo si myslíte, že ho přišel zachránit?
Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: 2015 , Columbus (ČR)Originální název:
Gavin the Gorilla and Snuffles, 2014
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Gorila Gavin a pejsek Snuffles. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Gorila Gavin a pejsek Snuffles v seznamech
Příběh je rozdělen na “dvě poloviny, ale zpracovávají stejné téma. Velmi jednoduše, ale důrazně je v něm dětem vysvětleno, že nemáme soudit lidi podle jejich vzhledu a odstrkávat je na okraj společnosti. A nedopouštět se šikany. Ani šikaně nepřihlížet. Velký důraz je zde kladen na přátelství a umět se postavit na dobrou stranu.
Kniha je plná obrázků. Jazyková náročnost, font a velikost písma nebude dělat problém začínajícím čtenářům. Nebála bych se knížečku doporučit dětem na konci první třídy, případně v průběhu té druhé.
Recenze vznikla v rámci spolupráce s Knihobot.cz