Goyove prízraky přehled
Jean-Claude Carrière , Miloš Forman
Geniálny španielsky maliar Francisco Goya maľuje portréty. Na rozdiel od iných umelcov sa má výborne - v roku 1792 nastúpi na španielsky kráľovský dvor ako dvorný maliar. Maľuje kráľovnú a ako sa časy menia, maľuje slávneho inkvizítora a ďalších kráľov a politikov, ktorí sa v pohnutých časoch dostávajú k moci.
Literatura světová Historické romány
Vydáno: 2007 , Columbus (SK)Originální název:
Fantômes de Goya, 2006
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Goyove prízraky. Přihlašte se a napište ho.
Přečteno za dva večery, knížku jsem nemohla pustit z ruky. Film jsem neviděla a tak jsem byla zvědavá, jak to asi dopadne. Každopádně si knížku budu pamatovat ještě dlouho. Líbila se mi i přes to, že jsem se občas vracela zpátky, abych si znovu ujasnila, jak se vyvinula politická situace. Kniha hodně pracuje s poměry tehdejší doby a uhlídat všechny změny v politice i církevních poměrech chce dobré soustředění.
Je pravda, že mi chvilku trvalo, než jsem si zvykla na tento způsob psaní. Jakmile jsem si ale zvykla na poněkud těžkopádné líčení historických skutečností na pozadí známého příběhu (film jsem viděla a líbil se mi), byla jsem ráda, že autoři nám čtenářům pomohli poměrně čtivě oživit evropské dějiny té doby. Za mě čtyři hvězdy - myslím si, že kniha jen tak nevyšumí z hlavy...
Kniha Goyove prízraky v seznamech
Nejdřív jsem viděla film - ten mě naprosto dostal.... Kniha je zase lepší v tom, že je v ní více detailů. Příběh je to silný a určitě stojí za přečtení.