Pššt přehled
Mel Sherratt
Grace Allendale série
1. díl
Když byl George Steele zavražděn, naskytla se Grace Allendalové příležitost vrátit se do rodného města, odkud s matkou před více než 20 lety za dramatických okolností utekly. Grace ví, že její návrat není vítaný, a tím méně, když je členkou policejního sboru. Rodina Steelova je ve Stoke známá svými nekalými praktikami a násilím, standardními prostředky k dosažení cíle. Dojde k první vraždě a Grace je povolána k vyšetřování případu, který ji zavede nebezpečně blízko vlivu rodiny Steelovy. Když Grace najde první anonymní balíček, je jí jasné, že hra začala a že stojí tváří v tvář nejen důmyslnému vrahovi, ale také své minulosti. S počtem přibývajících vražd Grace pochopí, že pokud chce případ Wedgwood vyřešit, je načase odkrýt všechny karty, ať to stojí cokoliv.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2019 , KattoOriginální název:
Hush Hush, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pššt. Přihlašte se a napište ho.
Tomu říkám trefa do černého! Na knihu jsem narazila zde a jsem moc ráda, že se mi dostala do rukou. Vyšetřování mezi členy nevlastní rodiny je pro detektiva Grace velmi těžké. Nejenže se jí začnou vracet vzpomínky na velmi drsné dětství s otcem, ale záhy se nejedná jen o 1 vraždu. Čím více obětí přibývá, tím větší hnusota se dere na povrch. A pravda je opravdu nelítostná. A Grace nyní bojuje nejen s vrahem, nevlastní rodinou, ale i o svůj nový post šéfky týmu. A ne každý je s jejím místem smířený, ne každý ho přijímá. Grace přes to vše ale sebere sílu a pouští se do boje.
Kniha je velmi čtivá, pro mne bez "hluchých" míst a opět mi jde na přednes otázka: kdo je vrah a kdo skutečná oběť. Na konci knihy si na to odpovězte sami, tak jako já.
Knižní novinky (50. týden)
08.12.2019
Kniha Pššt v seznamech
Po delší době jsem přečetla krimi. Obecně tento žánr tolik nevyhledávám, v krimi je na mě hodně vyšetřování a já jsem spíš na ty zvraty, co jsou v psychothrillerech. Nicméně Pššt bylo opravdu hodně čtivé, takže pro mě ve výsledku vlastně dobrá oddechovka.
Pokud rádi čtete Roberta Bryndzu, tak si myslím, že vám tahle kniha sedne.