Grandville přehled
Bryan Talbot
Grandville série
1. díl >
2. upravené vydání! Paropunkový vědecko-romantický thriller ve kterém detektiv inspektor LeBrock ze Scotland Yardu řeší záhadnou vraždu diplomata. Ta ho zavede na stopu velkého spiknutí. Strhující tempo, bravurní kresba a neotřelá zápletka vás po přečtení donutí říct jen jedno: Chci ještě!
Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: 2020 , Comics CentrumOriginální název:
Grandville, 2009
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Grandville. Přihlašte se a napište ho.
Autor dal v knize dohromady Steampunk, alternativní historii, Sherlocka Holmese, humanoidní zvířata, a překvapivě to funguje. Děj je napínavý a nenudí, ale drsnější/realističtější závěr by příběhu prospěl. Kresba je velice dobrá, mimo jiné se mi hodně líbily odkazy na díla A. Muchy a J.L. Davida. Zpracování knihy (hodnotím 2.vydání) je rovněž nadprůměrné. Celkově čtyři hvězdy, ale o fous.
Skvělý komiks Miluju zvířecí hrdiny. Přidejte k tomu steampunk a další srdcovka je na světě. Pravicový politik Jean-Marie Králík... Něco mě tam cinklo a pak mi došlo, že králík je francouzsky lapin. A počítám, že těch narážek tam bude určitě ještě víc. Hurá do dalších dílů.
Kniha Grandville v seznamech
2009 | Grandville |
2018 | Arkwright integral |
2005 | Dobrodružství Luthera Arkwrighta |
2008 | Pohádka o zlobivé kryse |
2006 | Srdce Impéria aneb Odkaz Luthera Arkwrighta |
Druhé prečítanie tohto komiksu po 4 rokoch bolo proste vynikajúce. Príbeh ma zaujal ešte viac ako prvýkrát a Bryan Talbot sa stáva jedným z mojich najobľúbenejších komiksových tvorcov. Kedysi som mal Arkwright Integrál a to bol veru náročný komiks, tu je príbeh tiež náročný, ale nie tak ako u Luthera Arkwrighta. Až teraz po druhom prečítaní sú mi jasné všetky linky a príbehová línia. Vynikajúci komiks. Odporúčam.