Gričská čarodějnice 7. - Vzpurník na trůně přehled
Marija Jurić Zagorka (p)
Gričská čarodějnice / Gričská čarodejnica série
< 7. díl
Předposlední svazek oblíbené knižní série. Císař je obklopen jen několika věrnými, mezi něž patří jeho mladý tajemník, jeho hofmistr a mladičká schovanka. Zrada, která hrozí ve zdech paláce a kterou se tato skupinka snaží odvrátit, slaví nakonec vítězství a císař umírá nešťastný a zklamaný těmi, kterým chtěl prospět. Jeho věrní pak narychlo opuštějí zemi.... celý text
Literatura světová Historické romány
Vydáno: 1997 , Ivo ŽeleznýOriginální název:
Grička vještica 7 - Buntovnik na prijestolju
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Gričská čarodějnice 7. - Vzpurník na trůně. Přihlašte se a napište ho.
Krásná série ke které mně přivedl původně můj děda. Neuvěřitelně čtivé a napínavé. Knihy jsem po dědovi zdědil a jsem šťastný, že je mám ve své knihovně. Po letech se k sérii opět vracím a užívám si to.
Kniha Gričská čarodějnice 7. - Vzpurník na trůně v seznamech
láska zrada intriky Josef II., císař, 1741-1790 jedy
1975 | Plamene inkvizície I. |
1994 | Gričská čarodějnice 2. - Komtesa Nera |
1991 | Gričská čarodejnica I. |
1971 | Gričská čarodejnica II. - Spolok diablov |
1994 | Gričská čarodějnice 3. - Kladivo na čarodějnice |
Historicky človek vie, ako Jozefov život skončí (a tiež jeho manželiek), a predsa sa neubráni mu nejak držať palce a dúfať, nabral na ľudskosti, charaktere a rytierskosti... Ako som ho spočiatku nemusela, tak si ma potom jeho postava získala. Autorka vie tvoriť atmosféru svetlá, zvuky, pocity, myšlienky, necháva každú postavu žiť vlastným životom, obdivujem toto majstrovstvo a som šťastná, že mi kamarátka celú sériu zohnala, že ju môžem mať doma a že som si ju mohla znova prečítať!