Drsná magie přehled

Drsná magie https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/234597/bmid_drsna-magie-FVq-234597.jpg 5 196 196

Grimnoirské kroniky série

1. díl >

Jake Sullivan, veterán z Velké války, nemá zrovna lehký život – ironie u člověka, který umí magicky měnit hmotnost věcí ve svém okolí. Stačí myšlenka, aby auto zvedl stejně snadno jako peříčko nebo vás rozdrtil kloboukem o váze ochuzeného uranu. Jako neúspěšný soukromý detektiv, kterého válka a vězení pro magické zločince připravily o ideály, dnes Jake v rámci podmínečného propuštění asistuje federální vládě při zatýkání magicky nadaných vrahů a vůbec se mu to nezamlouvá. Delilah Jonesová je bankovní lupička, která dokáže holýma rukama urvat dveře trezoru a pak s nimi přetáhnout po hlavě každého, kdo by ji chtěl zastavit. Je krásná, smrtelně nebezpečná, a co je pro Jakea nejhorší, je to jeho bývalá přítelkyně a současný cíl. Jenže o Delilah má zájem i někdo další a Jake se náhle ocitá uprostřed další války, i když tahle se vede skrytě ve stínech a pomocí magie. Tajná společnost chránící Magicky aktivní již dlouhá léta bojuje s Kancléřem, nejmocnějším mágem světa, který navíc fakticky ovládá celé japonské Impérium. A Kancléř se právě chystá vyvést tuto válku na světlo v záblesku nejničivější magické zbraně, jakou kdy lidstvo poznalo.... celý text

Horory Romány Fantasy
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Hard magic , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Drsná magie. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (37)

havrmoni
07.04.2023 5 z 5

Teda to bylo něco. Přistihla jsem se, že zatínám zuby a trhám sebou a tak podobně dle toho jak se vyvíjel děj respektive boj. No, hezky mě to vtáhlo do děje. A teď honem na další díl.

jarynek
05.03.2023 5 z 5

Povedená urban fantasy s prvky alternativní historie. Vyprávění má poměrně svižné tempo a akce střídá akci. Příběh je zpočátku vyprávěn v několika dějových rovinách, které se pomalu sbližují k finálnímu megastřetu, kde je v sázce záchrana celého světového systému. Mám rád takové ty nejednoznačné hrdiny, kteří nejsou úplní klaďasové, občas jsou chybující a ne vše se jim podaří. A v Drsné magii jich je povícero. Vlastně víceméně všichni:). Systém magie s různými schopnostmi je zajímavě pojat, celkem je promyšlený a funguje. Jsem hodně zvědav, kam tato série bude směřovat dále, protože první díl hodně navnadil. Moje první setkání s Larrym Correiou bylo povedené.


Lacie
02.03.2023 5 z 5

(SPOILER) Spadla mi čelist. Lovce monster mám fakt ráda, ale tohle bylo naprosto ú ž a s n é !
První třetina 20. století ovlivněná Magií, která se z vesmíru dostala na naši planetu a i když vyzkoušela každého, jen u některých se uchytila.
Tenhle první díl je pro mě nejlepší, ale čistě jen proto, že mě osobně hrozně vadí boje proti vlastní vládě, takové to házení klacků těm dobrým pod nohy, protože jim přes veškeré kladné činy opakovaně prokazované v průběhu mnoha let nikdo nevěří, že jsou fakt hodní. Druhý a třetí díl jsou v tomto směru ubíjející, ale stejně dám všude 5*, protože je to bohatě vykompenzováno přehršlí jiných věcí, které stojí za to.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Drsná magie v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených268x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených21x
v Knihotéce165x
v Chystám se číst100x
v Chci si koupit30x
v dalších seznamech5x