Neznámý žalm přehled

Neznámý žalm
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/514747/bmid_neznamy-zalm-aaz-514747.jpeg 4 288 288

Handlíř série

PŘEŽILA ŠÍLENÉHO KRÁLE. NOČNÍ MŮRA ALE JEŠTĚ NESKONČILA. Siréna a družka Desmonda Flynna Callypso unikla ze spárů šíleného krále Karnona. Jeho děsivé vězení se na ní trvale podepsalo, tím však její strasti zdaleka nekončí. Callie a Des se vydávají do Říše flory, aby pokračovali ve svém pátrání. Záhy zjišťují, že najít Zloděje duší je pouze jeden z mnoha jejich problémů. Na světě neexistuje krutější místo než vílí dvůr a před intrikami králů a královen nemůže Callypso ochránit ani Handlířova magie. Víly hrají nebezpečné hry. Některé touží po lásce nebo po pomstě, jiné baží po lidském mase a pár jich sní o věcech tak zvrácených, že je nelze ani vyslovit. Jedno je jisté: nikdo není tím, kým se zdá být. Dokonce ani Desmond. Také Říše flory má záhad víc než dost: od krvácejících stromů po ocejchované otroky a nezvěstné stráže. V království všeho, co roste, klíčí cosi temného, a když si Callie nedá pozor, přijde o všechno, na čem jí záleží. Včetně jí samotné…... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , Mystery Press

A Strange Hymn, 2017

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Neznámý žalm. Přihlašte se a napište ho.

Aires
24.10.2024 4 z 5

Žhavé líbánky v království noci s pořádným koncem! Tak se dá knížka ve zkratce popsat. Bylo to pěkné hřadování dvou hrdliček okořeněné pikantností. Táhlo se to ale v podstatě celou knihou a pravda je, že jsem čekala trochu více. Hlavní dějová linka se Zlodějem duší, spícími válečnicemi, zvrhlými dětmi a ztrácejícími se válečníky je trochu v pozadí. A je to škoda. Kdyby to byla méně romantická vztahovka a spíš víc akční bojovka, bavilo by mě to o ždibec více :)

Anor505
22.10.2024 5 z 5

Druhý díl byl ještě lepší než první. Začátek byl pozvolnější, víc jsme se seznámili s Říší noci, s uspořádáním Jinosvěta i s vílí povahou. Druhá polovina knihy, to už byla jízda, od které jsem se nedokázala odtrhnout. Vývoj postav se mi taky moc líbil a všechno do sebe postupně hezky zapadalo.
Jediné, co bych vytkla, tak tu spoilerovou báseň (či proroctví) hned na začátku. Kdo má trochu načteno, tak si domyslí dost na to, aby přišel o aha! moment, když autorka vyloží karty.

elii.reads
19.10.2024 4 z 5

Druhý díl se mi líbil více, než ten první. Autorka nám víc popsala Říši noci a z části i Říši flory. I po příběhové stránce mi tento díl přišel záživnějši, protože už se nesoustředíme jen na Callypso a Dese.

Des mi od začatku knihy dost vadí tím, jak Callypso neustále oslovuje Andílku. Celkově na mě působí jako hrozně manipulativní parchant, který neumí komunikovat, aniž by za to požadoval něco na oplátku.

I tento díl je psán velmi čtivě. Navíc má krátké kapitoly, takže knihu máte přečtenou raz dva.

Mapa z listí a další knižní novinky (15. týden)

09.04.2023

Kniha Neznámý žalm v seznamech