Hanibal přehled

Hanibal
https://www.databazeknih.cz/img/books/91_/91533/hanibal-91533.jpg 5 4 4

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hanibal. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (3)

braunerova
18.11.2023 5 z 5

Výborná kniha. Životopis slavného vojevůdce ve formě beletrie. Každá kapitola popisuje jednu důležitou událost z jeho života. Podrobně jsou vylíčeny bitvy u Trasimenského jezera a u Cann, ostatně Hannibalovovo strategické umění se dodnes probírá na vojenských akademiích. V knize je také řada zajímavých informací. Kapitoly o návratu z Itálie a o útěku z rodného Kartága byly dojemné.

"Vědí, že k nim bude hovořit, a čekají. Většina jich nebude jeho slovům ani rozumět; avšak už jeho hlas je bude plnit důvěrou, bude jim útěchou a vzpruhou a sejme z nich to nevysvětlitelné očarování, které k nim vysílá ta bílá zeď. Proto stojí bez hlesu a čekají a jen tu i tam vysílají plachý pohled k obzoru."

Luigi1
05.05.2021 5 z 5

Tuto knih jsem četl už dříve,ale neubralo to vůbec pojintě.Čtenře zaujme smysl a styl Hanibilova života a válečného úmění.Jsou zde pasáže,které se čtenář dovídá o jednom z největších válečníků.


Nahnilaruka
30.10.2014 4 z 5

Krásná a příjemná oddechová knížka, která nabízí pohled do života jednoho z nejslavnějších válečníku z doby slavného Říma.

Autorův styl je prostý, ale za to velmi čtivý a poutavý, děj ubíhá rychle, místy občas skáče. Naproti tomu čtenář ani téměř nepozná, jak ubíhají roky v Hanibalově životě. Každému, kdo by měl zájem se dozvědět trochu o tomto hrdinovi více knihu doporučují. Nejedná se o žádný popis válečných tažení nebo životopis. Jedná se poutavý příběh jednoho hrdiny, co zaujme. Co mě však na knize mrzí je, že je podána jen z jedné strany, nenabízí téměř žádný pohled ze strany Říma. Příjemné na druhou stranu byly informace, které vás ve škole neučí, jako např. co se stalo s Hanibalem po válce, grafické znázornění apod.

Závěrem: kniha stojí za přečtení i pokud vás nezajímá tématika válčení, nabízí více než jen to. 85%

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hanibal v seznamech

v Přečtených6x
v Doporučených1x
v Knihotéce17x
v Chystám se číst1x
v Chci si koupit1x