Temná ozvena přehled

Temná ozvena
https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/28100/bmid_temna-ozvena-Fbq-28100.jpg 4 506 506

Starý známy detektív Harry Bosch za vojny slúžil u takzvaných "tunelových potkanov" - čistil tunely pod vietnamskými dedinami od partizánov. Keď narazí na prípad vraždy svojho spolubojovníka, rýchlo zistí, že sa temnoty z podzemia len tak nezbaví. Bude s ňou musieť bojovať v tuneloch pod svojím rodným mestom aj vo vlastnom živote.

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

The Black Echo, 1992


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Temná ozvena. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (108)

hroubek
26.08.2024 4 z 5

Parádní detektivka. Ke knize jsem se dostal díky skvělému seriálu Bosch, který mi velmi sedl a já jsem si ho neskutečně užil. Teď jsem měl možnost si přečíst první díl této velké knižní série, a jsem velmi rád, že mohu napsat, že jsem spokojený a že kniha stojí za pozornost. Spisovatel Michael Connelly investoval spoustu času do rešerše, a díky tomu příběh působí opravdu hodně realisticky. Connelly ví, že vyšetřování vražd je náročná a zdlouhavá práce, ve které se hledají drobné detaily. A to se mu skvěle povedlo přenést na stránky knihy. Kniha je plná detailů, ale musím říci, že se četla velmi dobře. Connelly napsal knihu velmi elegantně, takže čtete jednu stránku za druhou, a jste ponořeny v příběhu a ani nevíte jak, a jste skoro na konci. Connelly vytvořil skvělé postavy. Harry Bosch je úžasně napsaná postava, které budete fandit od začátku až do konce. Líbilo se mi jakým způsobem se zde pracuje s agentkou Wishovou - v seriálu to bylo jinak. Vedlejší postavy jsou super, hlavně duo Clarke a Lewis. Jediný nedostatek, který kniha z mého pohledu má je trochu slabší poslední čtvrtina. Tady jsem čekal malinko více, nicméně to, co jsem dostal bylo také hodně super. Černá ozvěna je velmi kvalitní detektivka a já se velmi brzo pustím do dalšího dílu.

DZi2
03.07.2024 4 z 5

Po náloži severských krimi, které jsem si dopřával v posledních měsících jsem cítil, že potřebuju trochu změnu. Byla mi doporučena obsáhlá série s detektivem Harry Boschem a lituju jen toho, že jsem se k panu Connellymu nedostal dřív. Bosch je vlk samotář, svéráz, tvrďák každým coulem, veterán z Vietnamu a policista, který si jde tak tvrdohlavě za svým, že nehledí napravo nalevo, ale taky chlap se srdcem na pravém místě a se silným citem pro spravedlnost (omlouvám se za klišé). Černá ozvěna je detektivka ze staré školy. Amerika začátkem 90tých let. Jdu na další díl, Harry mě baví.


tami1
08.03.2024 5 z 5

Začátek skvělé detektivní série.

Trochu detailnější seznámení se svérázným Harrym Boschem. Já už jsem pár knih ze série četla, takže jsem přesně věděla do čeho jdu.
Drsný Harry, kterého formovalo nelehké dětství a válka ve Vietnamu je prototypem "staré školy", kdy detektiv je tvrdý chlap. Je zásadový a loajální.

Skvělé čtení!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

1993 - Edgar Allan Poe Awards (Best First Novel)


Kniha Temná ozvena v seznamech

v Právě čtených9x
v Přečtených695x
ve Čtenářské výzvě49x
v Doporučených34x
v Knihotéce266x
v Chystám se číst248x
v Chci si koupit26x