Temná ozvena přehled
Michael Connelly
Prípady Harryho Boscha série
1. díl >
Starý známy detektív Harry Bosch za vojny slúžil u takzvaných „tunelových potkanov“ – čistil tunely pod vietnamskými dedinami od partizánov. Keď narazí na prípad vraždy svojho spolubojovníka, rýchlo zistí, že sa temnoty z podzemia len tak nezbaví. Bude s ňou musieť bojovať v tuneloch pod svojím rodným mestom aj vo vlastnom živote.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2019 , Slovart (SK)Originální název:
The Black Echo, 1992
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Temná ozvena. Přihlašte se a napište ho.
Začínám právě se sérií Harry Bosch, na doporučení. V jednu chvíli jsem měl chuť to odložit, právě když tam začalo bým moc politikaření ale nakonec jsem to dočetl. Místy až moc vykonstruované a vrchol všeho, musí se samozřejmě sblížit s jednou z podezřelých. Uvidím, jestli další díla budou stejné úrovně. Asi jsem od toho očekával víc, díky nadšení s jakým mi to bylo vylíčeno.
Bezvadně propracovaný kriminální příběh, dá se říci odvyprávěný do nejmenších podrobností. Kriminální práce par exellence.
Ocenění knihy (1)
1993 -
Edgar Allan Poe Awards
(Best First Novel)
Kniha Temná ozvena v seznamech
v Mé knihovně | 280x |
prvotina vraždy detektivní a krimi romány USA (Spojené státy americké) FBI policie detektivní drsná škola krádeže a loupežeAutorovy další knížky
1999 | Černá ozvěna |
2006 | Advokát |
2000 | Černý led |
2019 | Noční směna |
2009 | Rozsudek ráže 9 |
Potřeboval jsem něco ze současného světa (ok, tohle jsou devadesátky, ale i tak) a na úrovni. Tohle se mi trefilo do nálady i přesto, že mám raději, když převažuje detektivka nad akcí nebo pletichařením úřadů a agentů. I když je ta knížka celkem tlustá, zhltl jsem ji v podobě audioknihy během několika dní. Martin Preiss mě baví. Jde o první díl série, takže jsem evidentně narazil na zlatou žílu, ze které brzy odkutám další díl zábavy.