Harry Potter: Cesta dějinami čar a kouzel přehled

Harry Potter: Cesta dějinami čar a kouzel https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/375539/bmid_harry-potter-cesta-dejinami-car-a-k-27a-375539.jpg 4 258 258

OBJEVTE SVĚT ČARODĚJNICKÝCH POKLADŮ... OSLAVTE DVACÁTÉ VÝROČÍ HARRYHO POTTERA a prohlédněte si neobyčejnou sbírku magických artefaktů, které jsou shromážděny na výstavě Harry Potter: A History of Magic v Britské knihovně. Projděte si učební osnovy Bradavické školy čar a kouzel a putujte ticíci let kouzelnické historie. Pod bedlivým dohledem Britské knihovny se vydáváte na úžasnou cestu překypující magickými předměty, mezi nimiž jsou doposud nezveřejněné materiály J.K. Rowlingové, a dozvíte se leccos o dějinách kouzel, kolem nichž se v knihách o Harrym Potterovi všechno točí. U PŘÍLEŽITOSTI DVACÁTÉHO VÝROČÍ původního vydání knihy Harry Potter a Kámen mudrců bereme čtenáře na úchvatnou cestu bradavickými školními osnovami od péče o kouzelné tvory a bylinkářství přes obranu proti černé magii a astronomii až po přeměňování. Za všemi těmito obory jsou tisíce let historie. Na stránkách této knihy objevíte pozoruhodné artefakty ze sbírek Britské knihovny, nikdy nepublikované skici a faksimile rukopisů J.K. Rowlingové a nádherné ilustrace Jima Kaye. Dozvíte se, odkud pochází Kámen mudrců a co skrývají strašliví draci a obtížní trollové. Sami si připravíte lektvar, prohlédnete si skutečné kouzelnické hůlky a zjistíte, proč doopravdy mandragory tak ječí. A pokocháte se stránkami z da Vinciho zápisníku nebo z nejstaršího atlasu noční oblohy.... celý text

Fantasy Literatura naučná Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Harry Potter - A Journey Through a History of Magic , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Harry Potter: Cesta dějinami čar a kouzel. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (59)

Filomena1961
17.04.2024 4 z 5

Kniha převážně určena pro milovníky a fandy Harryho Pottera vydaná u příležitosti dvacátého výročí vydání Kámene mudrců. Spěšným vlakem se tentokráte čtenáři dostávají do Bradavic, kde mají možnost navštívit kouzelnickou školu a vše co je s ní spojeno.
Nelze opomenout ilustrace Jima Kaye a skice a faksimile J. K. Rowlilngové. A tak hlouběji pronikáme do dějin kouzel a necháváme se unášet světem fantazie.

Simi
21.01.2024 5 z 5

Harry Potter a jeho kouzelnický svět je můj milovaný a tolik potřebný azyl. Výstava musela být skvostná. JKR je obdivuhodná, jak dokázala v příbězích využít fakta. Kdysi jsem školu čar a kouzel online studovala a už tehdy jsem si uvědomila jak široký záběr tato dáma má.


Luciluc
21.03.2023 5 z 5

Harry Potter, to je moje dětství a srdeční záležitost. Takže když na mě tahle kniha koukala z police v knihovně, nemohla jsem ji tam nechat jen tak ležet :-) A protože teď není na čtení tolik času kolik bych chtěla, vyhovoval mi i formát a zpracování knihy. Vždy když se našla alespoň chvilka, přečetla jsem si pár stránek zajímavostí. Ilustrace Jima Kaye mě hodně zaujaly a navnadily na sehnání ilustrovaného vydání Harryho Pottera. Líbilo se mi rozdělení hlavní části knihy do kapitol jednotlivých předmětů (Lektvary a alchymie, Bylinkářství, Kouzelné formule, Astronomie, Jasnovidectví, Obrana proti černé magii, Péče o kouzelné tvory). Z Ilustrací musím vyzdvihnout portrét profesorky Prýtové, studii mandragor, obraz dračích vajec, Skoro bezhlavého Nicka, hipogryfa Klofana a Fénixe.
Doporučuji k oddechovému čtení všem fanouškům "malého kluka, který začne chodit do kouzelnické školy."
P.S. nechápu, že rukopis odmítlo osm (!) nakladatelů. Ještě, že jsme díky nakladatelství Bloomsbury nepřišli o celý HP svět :-)

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (21.5. - 3.6.)

21.05.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Harry Potter: Cesta dějinami čar a kouzel v seznamech

v Právě čtených11x
v Přečtených345x
ve Čtenářské výzvě40x
v Doporučených22x
v Knihotéce257x
v Chystám se číst123x
v Chci si koupit88x
v dalších seznamech1x