Hate Mail přehled

Hate Mail
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540915/bmid_hate-mail.jpg 5 29 29

Naomi žije v Oklahomě, Luca je z Kalifornie. Navzájem se neznají. Dohromady je náhodně spojí až jeden školní projekt, kdy si Naomi z klobouku vytáhne Lucovo jméno a adresu. A tak jsou z nich od páté třídy kamarádi na dopisování. No, vlastně spíš úhlavní rivalové, kteří svádějí bitvu plnou urážek a slovních přestřelek… Jenže to, co začalo jako legrační řetězec dopisů plných nenávisti, se pomalu rozvíjí v dlouholeté přátelství na dálku. Až do dne, kdy dopisy najednou přestanou chodit. Luca se Naomi už několik let neozval. Od dopisu, který všechno změnil, uběhly dva roky. Ale pak se na jejím stole v kanceláři místní televizní stanice objeví jako blesk z čistého nebe dopis bez zpáteční adresy a Naomi je odhodlaná nedopustit, aby měl Luca poslední slovo. Musí ho vypátrat!... celý text

Literatura světová Pro ženy
Vydáno: , Jota
Originální název:

Hate Mail, 2024


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hate Mail. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (8)

jitka_dankova
předevčírem 5 z 5

Dospělácký romantický příběh o dvojici, která si dopisuje a nezná se. Romantické příběhy skryté za psanými řádky jsou moje slabina (a skládám si je do seznamu) a tak jsem si nutně musela přečíst i tento. Od prvních řádků mi bylo jasné, jak to dopadne a měla jsem v některých věcech jasno a nevadilo to. Někdy, i když víte, CO přijde, je podstatné si přečíst o tom, JAK k tomu dojde. Musím přiznat, že jsem si vlastně vůbec hlavní hrdiny neoblíbila, jejich postavy (hlavně hrdinka) mi nesedly, jejich povaha byla, no, zvláštní. Přesto jsem z knihy svým způsobem nadšená tak, jak ostatní čtenářky v komentářích. U mne je to způsobené čistě tím, že mi do podobných dopisovacích romancí zrovna tahle knížka vnesla něco nového a čtení bylo osvěžující, jiné a nutilo mne nad některými věcmi přemýšlet. Zpracovávalo zajímavě téma přátelství a důležitosti někoho, komu člověk může napsat. I když mi nevyhovovaly některé rozpory a hádky a lži a chování postav a přemrštěné reakce (hlavně ta od Naomi), příběh umí zvláštně pohladit po duši. Nebudu se k němu vracet, ale jsem moc ráda, že jsem se rozhodla si knihu koupit a přečíst.

Megien
13.09.2024 4 z 5

Příjemné oddechové čtení, které je psané s vtipem a pohladí po duši.


lucie.svobodova
07.09.2024 5 z 5

Román, který přináší svěží a zábavnou premisu o vztahu, který vzniká prostřednictvím nenávistných dopisů.

Hlavními postavami jsou Naomi, dívka z Oklahomy, a Luca, chlapec z Kalifornie, kteří si začnou dopisovat díky školnímu projektu.

Co začíná jako vzájemná výměna sarkastických urážek, se postupně vyvine v přátelství, které přetrvává roky.
V jejich dopisování se odráží rozdílnost jejich povah i prostředí, ve kterém žijí, což z příběhu dělá zábavnou a napínavou podívanou.

Síla knihy spočívá v dynamické interakci mezi hlavními postavami. Naomi a Luca jsou silní jednotlivci, kteří si neberou servítky a jejich vtipné, někdy až jedovaté dopisy nás okamžitě vtáhnou do děje.

Marchetti zvládá zachytit chemii mezi postavami prostřednictvím jejich korespondence, což není jednoduchý úkol. Díky tomu si dokážeme představit vývoj jejich vztahu, který prochází různými fázemi – od rivality až po hlubší porozumění.

Velký zlom v příběhu nastává ve chvíli, kdy Luca přestane Naomi odpovídat a zmizí na několik let.

Tento moment přidává ději dramatickou hloubku a motiv pátrání po starém příteli přináší do knihy nový prvek napětí.
Závěr knihy, kdy se Naomi rozhodne Lucu vypátrat, je silně emocionální.

Hate Mail je lehká, romantická komedie s vtipnými dialogy, která nabízí osvěžující pohled na mezilidské vztahy na dálku.

Je to příběh o tom, jak i nenávist může přerůst ve skutečné přátelství a jak dopisy dokážou propojovat lidi navzdory vzdálenosti a času.

Pro milovníky moderních romantických příběhů s příměsí humoru je tato kniha ideální volbou.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Úsvit Onyxu, Temnoty hlubin a další knižní novinky (33. týden)

11.08.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hate Mail v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených34x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených2x
v Knihotéce52x
v Chystám se číst100x
v Chci si koupit28x
v dalších seznamech2x