HAU KÓLA! - Velká indiánská kniha přehled
Lubomír Kupčík
Jak skutečně vypadali indiáni a indiánky severoamerických plání? Jak se oblékali, zdobili, česali, čím lovili zvěř, jaké měli hudební nástroje a s čím si hrály indiánské děti? Jak se pomalovat jako Sioux? Z čeho si ušít indiánský plášť, vyrobit si čelenku, správný luk a šípy, buben nebo dýmku míru? Výjimečná publikace malíře a výtvarníka Lubomíra Kupčíka boří mýty a idylické představy z časů Vinnetoua. Slouží zároveň jako obrazová encyklopedie autentických způsobů oblékání severoamerických indiánů i jako originální, podrobná příručka pro děti s návody na výrobu nejrůznějších předmětů a kusů oblečení. I s popisem, z čeho je indiáni původně vyráběli a s přehledem živočichů, jejichž kůže, kosti a jiné části těla k výrobě používali.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize HAU KÓLA! - Velká indiánská kniha. Přihlašte se a napište ho.
všechny komentářeSouvisející novinky (0)
Kniha HAU KÓLA! - Velká indiánská kniha v seznamech
2017 | HAU KÓLA! - Velká indiánská kniha |
2023 | Velký indiánský příběh: Úchvatný pohled do života domorodých Američanů |
2014 | Lubomír Kupčík: Portfolio |
Oceňujem krásne ilustrácie, len listovať si v tejto knihe je pôžitok. Navyše sa tu nachádza mnoho návodov a nákresov, ako si vyrobiť časti odevov a iných indiánskych predmetov. Niečo ako časopis Burda pre nás česko-slovenských indiánov.
Z histórie pôvodných obyvateľov Ameriky ma zaujímajú iné veci, takže táto kniha nebola celkom pre mňa. Preto nedávam päť hviezd. Je to možno trochu nespravodlivé, ale rozhodol som sa tak aj z dôvodu, že mám doma aj pokračovanie a pri pohľade na obsah práve tam vidím potenciál na plný zásah.
8/10