Havraní dvůr přehled
Viktorie Veselá
Mladá dívka Grizelda se vydává prozkoumat Trnitý vrch kláštera Svaté Magdaleny, který je opředený řadou legend a v kraji mu neřeknou jinak než Havraní dvůr. To místo skrývá něco magického a traduje se, že ho obývá společenství havraních řeholnic. Grizelda doufá, že se jí podaří mezi ně proniknout a zajistit si tak lepší život pro sebe i pro svou tetu. Netuší však, že se hned po příchodu všechny její sny promění v prach a stejně jako ostatní sestry řádu se stane zajatkyní a služebnicí kruté abatyše, která nemá slitování s žádným živým tvorem. Podaří se statečné dívce postavit proti její moci a prolomit po staletí trvající kletbu? Dokáže zachránit sebe a další sestry před dalším utrpením a smrtí na obětišti? A odhalí temné tajemství kláštera a jeho nočních návštěvníků? Času není nazbyt, úplněk se blíží a jedna z nich už brzy skončí bezbranná ve spárech šelem…... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Havraní dvůr. Přihlašte se a napište ho.
![Vjeerus Vjeerus](https://www.databazeknih.cz/img/users/28_/289481/m_vjeerus-wE7.jpg?v=1572430744)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Za mě určitě skvělé a originální prostředí kláštera s velkým tajemstvím. Atmosféra byla opravdu ponurá a autorka mě dokázala chytit právě na místo, kde se děj odehrává a bavilo mě odhalování toho, proč je klášter takový, jaký je.
Co mi ale úplně nesedlo, jsou dialogy a postavy, které byli na svůj věk hrozně hloupoučké a naivní. Vím, že je kniha cílená na mladší čtenáře a chování a uvažování postav v knize tomu odpovídá, ale hlavní hrdinka má být plnoletá a všechny ostatní postavy jsou starší, než ona.
V tomto případě mi tedy nesedí, jak rychle poznají kdo je špatný a kdo zlý (a vždy se trefí), jak rychle odsuzují druhé a jak snadno se na své přátelé naštvou a nemluví s nimi.
A dialogy, které mezi sebou vedou, také odpovídá spíš věku kolem 12let a ne 18+.
Každopádně když nad tím přimhouřím oko, nemůžu než knihu doporučit. Dětem se bude určitě líbit nádech tajemna a několik krutých a děsivých činů. I mě to vlastně moc bavilo.
A nesmím zapomenout za nádherné provedení knihy. Ty ilustrace nádherně podtrhují jednotlivé situace v příběhu.
![KnihomoLucy196 KnihomoLucy196](https://www.databazeknih.cz/img/users/41_/413466/m_knihomolucy196-652f61b9b43e8.jpg?v=1697604025)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Zajímavý nápad - nicméně psáno jednodušeji, avšak pro mladší čtenáře je to podle mě ideální.
Vychází Vypravěč, Magie havranů a další knižní novinky (41. týden)
09.10.2022
Kniha Havraní dvůr v seznamech
v Mé knihovně | 46x |
Nadchla mě obálka, nadchl mě popisek příběhu, ale bohužel kniha nesplnila vůbec moje očekávání. Skvělý nápad, takže snad se autorka trochu rozepíše a příště to bude lepší.