Havrania brána přehled

Havrania brána
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/204468/bmid_havrania-brana-204468.jpg 4 288 288

Síla Pětice série

1. díl >

Prvý z piatich napínavých dobrodružných príbehov. Štrnásťročnú londýnsku sirotu Matta, prvého zo Spoločenstva piatich, čaká po nevydarenom vlámaní prevýchovný program v odľahlej časti Yorkshiru. Netuší, že je dôležitým ohnivkom v boji proti prastarým zlým silám, ktoré práve v tomto čarodejníckom kraji pripravujú otvorenie legendárnej Havranej brány. Ak by sa im to podarilo, svet by ovládla temnota. Anthony Horowitz je jedným z najpopulárnejších súčasných spisovateľov pre mládež. O inšpirácii ku knihe Havrania brána povedal: "Je možné napísať niečo podobné ako je Pán Prsteňov, ale umiestniť tento príbeh v reálnom svete? Prečo musia byť vymyslené miesta ako Narnia alebo Stredozem? Nie je omnoho zaujímavejšie predstaviť si tieto veľké bitky s celým ich čarom a mágiou vo vedľajšej ulici?"... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Raven, 2005


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Havrania brána. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (39)

Liduka
26.08.2024 4 z 5

(SPOILER) Byla to jedna velká jízda a byla jsem zvědavá, co se z toho nakonec vyklube. Štvalo mě ale jak každý, kdo chtěl Mattovi pomoct, musel zemřít. Neměl to chudák vůbec jednoduché. Každopádně jdu na další díl.

Beovulfak
13.03.2023 3 z 5

Musím se přiznat - čekala jsem trochu víc. Autor je skvělý spisovatel a jeho knihy obecně miluju, a tak nevím, jestli to není tím, že jsem dosud duchem u jiné série od jiného autora, kterou jsem četla předtím. Každopádně kniha pobavila, ale nepohltila. Snad v pristich dílech.


alekis
09.04.2022 2 z 5

Nalákaná žánrem fantasy, dobrým hodnocením a oslavnými komentáři, u vědomí toho, že jde o sérii a mohlo by to být čtení na delší čas, jsem sáhla po první části Síly Pětice.
Půjdu proti proudu, ale pro mě je to kniha opravdu jenom tak pro starší mládež. Rozvláčná, zdlouhavá, nezáživná. Podobné téma bylo už použito víckrát. Autorova snaha zahalit vše do závoje tajemna a dávkovat informace po kapkách pro mě vyzněla jako: nemám mnoho co říct, tak si dejte aspoň tohle - tedy skoro nic.
Mladistvý hrdina zázrakem přežil několik nebezpečných útoků na svůj život a nyní se chystá, ve druhé části, vstoupit do dalšího dobrodružství... ale téměř určitě beze mě. Bohužel - už dávno nejsem dítě, takže s tímto nechci ztrácet čas.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Havrania brána v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených487x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených41x
v Knihotéce129x
v Chystám se číst120x
v Chci si koupit32x
v dalších seznamech4x