Hazard přehled
Felix Francis
Při dostizích na "Velké národní" dojde k vraždě - přímo před očima šedesáti tisíc diváků a jen pár kroků od bývalého žokeje Nicholase Foxtona je chladnokrevně zastřelen jeho kolega Herb Kovak. Vrah zmizí v davu a ihned se vyrojí spekulace o tom, že šlo o vyřizování účtů ve válce gangů. Nicholas senzačním domněnkám nevěří, dokud mu policejní vyšetřovatel neprozradí, že právě on byl ustanoven vykonavatelem závěti a že jeho zdánlivě bezstarostný přítel žil nejspíše dvojím životem a zapletl se do nelegálního hazardu a sázení. Mezitím ho o pomoc požádá bývalý známý ze závodiště, ale i ten je brzy brutálně napaden a jen o vlásek unikne smrti. Nicholas, který byl po nebezpečném zranění nucen vzdát se kariéry žokeje a pracuje jako finanční poradce, se vydá po stopě, které rozumí nejlépe - po stopě peněz. Netrvá však dlouho a nelítostnému střelci musí čelit i on sám.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2023 , KalibrOriginální název:
Gamble, 2011
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hazard. Přihlašte se a napište ho.
Dick Francis je srdcovka. Jen jsem si kdysi říkala, že tu závislost nebudu přesouvat i na syna. A vydržela jsem to docela dlouho :-) Knížka si ke mně cestu našla sama.
Samotnou by mě zajímalo, zda bych to poznala, kdybych nevěděla. Ale jo, vcelku nemám výhrad.
Kniha Hazard v seznamech
2011 | Křížová palba |
2010 | Vyrovnaný účet |
2021 | Krize |
2011 | Vyrovnaný účet / Zimní zahrada / Génius zámků / Nezkrotní koně |
2014 | Odmítnutí poslušnosti |
Francis není jako Francis, u otce jsem více cítil sounáležitost se světem koní, tady mi to přijde jako kulisa. Ale je to čtivé i zajímavé. Takže vlastně se těším na další.