Heavy metal: kapesní příručka přehled
Jacques de Pierpont
Dějiny metalu zpracované formou komiksu! Díky téhle knize dokážete identifikovat spoustu odnoží heavymetalové komunity – od thrashe po black metal. Naučíte se rozlišovat jejich poznávací znamení, od paroháče po ďábla v hudbě. Pochopíte, jak vedle sebe mohou existovat satanistický a křesťanský metal. Objevíte žánry, které vznikly mimo západní svět, například japonský nebo íránský metal. A mnohem, mnohem víc – vaše cesta do heavy metalu právě započala.... celý text
Literatura světová Komiksy Umění
Vydáno: 2020 , Volvox GlobatorOriginální název:
The Little Book of Knowledge: Heavy Metal, 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Heavy metal: kapesní příručka. Přihlašte se a napište ho.
Na tuto kapesní příručku, nebo spíš kapesní komiks, jsem se moc těšila. Na pohled je to totiž moc pěkná kniha s jednoduchými, leč hezkými ilustracemi.
Co se ale obsahu týče, ze slova příručka bych čekala nějaké obohacení, nové a zajímavé informace, cokoli.
Troufám si tvrdit, že pro naprostého neznalce tohoto žánru a jeho historie by byla kniha pouhou snůškou rozházených informací.
Autor v knize skáče od jednoho k druhému, informace jsou nepřehledně uspořádané a příliš stručné na to, aby něco předaly.
Na pohled atraktivní kniha, která mi ale nebude sloužit víc, než jako ozdobení knihovny.
Zbytečná nic neříkající knížka, navíc nesmyslně předražená. 66 stran za tři sta korun je fakt nesmysl. Rozhodně si jí nekupujte.
Knižní novinky (42. týden)
11.10.2020
Kniha Heavy metal: kapesní příručka v seznamech
Celkom vtipná knižka o metale. Ten heavy v názve trošička zavádza, pretože je to o metalovej hudbe všeobecne, ale aj o rocku, grunge, alternatíve a tak. Je to formou komiksu a mapuje dejiny, potom odnože metalu a tiež nejaké alternatívy vychádzajúce z tejto hudby. Do toho aj nejaké veci okolo toho, škandály, oblečenie, výzor a tak. Nič čo by ma prekvapilo a nič, čo by som nevedel, ale je to sympatická blbina, stručne, jasne a pútavo popísaná. Bol som prekvapený aj zo spomenutia MUNRUTHEL, na druhej strane iba okrajovo spomenutí BATHORY.