Helena Rubinsteinová a tajemství krásy přehled
Birgid Hanke
New York 1965. Heleně Rubinsteinové je 95 let, je jednou z nejbohatších žen na světě a oslnivou ikonou. Její kosmetické impérium prorazilo do celého světa. Avšak tato sláva nebyla polsko-židovské dívce z prostých poměrů vložena do kolébky. V roce 1896 naprosto sama vyrazila do Austrálie a začala podnikat. Krátce před smrtí se Helena ohlíží za svým pohnutým životem, který ji z největší chudoby zavedl do nejvyšších kruhů newyorské společnosti...... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2024 , Ikar (ČR)Originální název:
Helena Rubinstein und das Geheimnis der Schönheit, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Helena Rubinsteinová a tajemství krásy. Přihlašte se a napište ho.
Marně přemýšlím, jestli byla Helena Rubinstein geniální podnikatelka a filantropka, nebo baba princmetálová, která doslova vyždímala všechny, kteří šli okolo, včetně a hlavně vlastní rodiny.
Její životní příběh je ale určitě zajímavej a střípkovitost zmiňovaná a vytýkaná v jiných komentářích, mi osobně nevadila.
Spíš mi šel na nervy kostrbatý překlad. To v tom Ikaru vážně dlabou na redakční práci?
V této knize nahlédneme do světa kosmetiky s příběhem polské židovky Heleny
Rubinsteinové, která svého času byla jednou z nejbohatších žen a slavnou ikonou v kosmetice .Proslavila se v celém světě ,kde měla své salony krásy. Z naprosté chudoby se dokázala vypracovat mezi nejvlivnější podnikatele světa. Mezi její přátele patřili slavné osobnosti Coco Chanel a Picasso .
Kniha byla sice zajímavá, ale na mě tak trochu chaotická.
Tiché hlasy, Královský život a další knižní novinky (10. týden)
03.03.2024
Kniha Helena Rubinsteinová a tajemství krásy v seznamech
v Mé knihovně | 51x |
Rozhodně je obdivuhodné kam to Helena Rubinstein dotáhla vzhledem k tomu, že se narodila do velmi nuzných poměrů. Jako obchodnice byla zřejmě nedostižná, jako člověk dost příšerná. Kromě jejího příběhu se také v knize setkáme s mnoha slavnými osobnostmi ze světa módy i umění, Helena se díky svému postavení opravdu znala s důležitými lidmi své doby a dokázala toho využít.