Helenčino pečení - Bezlepkové recepty přehled
Helena Vybíralová
Libujete si také v překvapeních? Nic není nemožné. Z mouky, karobového, kypřicího nebo pudinkového prášku – samozřejmě bez lepku – se dají vykouzlit neuvěřitelně chutné kousky vánočního cukroví, nadýchané koláče a buchty i osvěžující moučníky jako sen. Mnohé z bezlepkových receptů vymyslela sama autorka knížky. Závan vůní z její kuchyně i tentokrát lákal ke stolu každého, kdo procházel kolem jejího domu. Krátké zastavení nikdo z pozvaných neodmítnul. „Bezlepkové sladkosti nejsou sice pro většinu našich domácností ještě zrovna typické, ale cukrářek, které takto pečou, rapidně přibývá. Zkusila jsem to také. Chce to jen odhodlání, čas a přesvědčení o tom, že i bezlepkové pečení je zajímavé a hlavně si všichni náramně pochutnají. Příprava je jednoduchá a výsledek… prostě skvělý. Objevila jsem báječný svět bezlepkových surovin a opravdu mohu vánoční rohlíčky, linecké hvězdičky, sádlové karobky, pařížské rohlíčky, pekánky s badyánem nebo řez Mauritius vřele doporučit,“ říká Helena Vybíralová.... celý text
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Helenčino pečení - Bezlepkové recepty. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (2)
Tak ted jsem se do toho bezlepkového pečení zakousla a nakoupila pár kuchařek,a tato je skvělá.Mám v troubě mandlový koláč,přátelé voní to nádherně.Jsem mile překvapená kolik bezlepkových kuchařek na trhu je.I lidé kteří jsou alergický mají šanci si pochutnat,jsem za to moc ráda.Děvčata tuto kuchařku od paní Vybíralové moc doporučuji.
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Helenčino pečení - Bezlepkové recepty v seznamech
v Přečtených | 3x |
v Knihotéce | 3x |
Štítky knihy
Autorovy další knížky
2014 | Helenčino pečení - Vánoční cukroví |
2015 | Helenčino pečení - Sváteční cukroví |
2016 | Helenčino pečení - Rodinné recepty |
2016 | Helenčino pečení - Zámecké cukroví |
2017 | Helenčino pečení - Bezlepkové recepty |
strašné. Na začiaku knižky píše autorka o tom, ako skúšala piecť bez lepku, rôzne experimentovala, kým sa to podarilo. Vo finálne sú všetky recepty zo zmesí. To je teda frajerina kúpiť hotovú zmes od výrobcu a niečo upiecť. Škoda vyhodených peňazí na knižku. To som si radšej mohla kúpiť kilo bezlepkovej múky. Takéto niečo vydať je naozaj hanba.