Ďáblova nevěsta a další příběhy přehled

Ďáblova nevěsta a další příběhy
https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/297221/bmid_hellboy-11-dablova-nevesta-a-dalsi--psR-297221.jpg 4 83 83

Hellboy série

Hellboy se ve své jedenácté knize bude muset vypořádat s masožravým domem, egyptskými bohy, hordou nemrtvých, pohanskými kulty, upířím mexickým wrestlerem a s ďábelskými mimozemšťany. To vše ve sbírce prací hvězdných kreslířů Mikea Mignoly, Richarda Corbena, Kevina Nowlana a Scotta Hamptona.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Comics Centrum

The Bride of Hell and Others, 2011

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ďáblova nevěsta a další příběhy. Přihlašte se a napište ho.

trudoš
01.02.2025 5 z 5

Tak tahle sbírka se skutečně povedla a kvalitou se naprosto vyrovná počátkům celé série. A to se přiznám, že jsem k tomu na startu přistupoval trochu negativně. A ono ejhle, humor se zde povedeně kryje s hororem, stejně jako akce s imaginací. V jednu chvíli dokáže být Mike Mignola naprosto ztřeštěný a v druhé zase děsivě pochmurný. Kreslíři skvělí, obzvláště září Kevin Nowlan, pro kterého jsem měl vždycky slabost. Ne všechny příběhy jsou samozřejmě stoprocentní. Snad nejvíc pobavila povídka Hellboy v Mexiku aneb Opilecký vokno, naopak zklamal Whittierův odkaz, ale i ten je příjemný, jen z celé sbírky asi nejslabší. Tentokrát je to víc zábavné, příběhy jsou různorodě zakončené a to občas i nějakou tou pointou, což je milý rozdíl oproti starším příběhům, které opakovaly stále dokola stejný modus operandi. Takže za mě paráda, naprostá spokojenost a navrácení víry v Hellboye a celou řadu. Mignola skutečně umí a i když na čas ustrnul, tímhle způsobem sérii posunul tím správným směrem vpřed.

MichalMartinka
24.11.2024 5 z 5

Netřeba komentovat. Já si každou povídku užil. :)

Hor89
23.02.2023 3 z 5

Předposlední díl Hellboye je opět povídkový. Úvodní Hellboy v Mexiku má výborný příběh, velkým mínusem je pro mě divně stylizovaná kresba. Následující Dvojprogram zla je celkem povedený, hlavně Egyptská část se Sobekem. Třetí Spící mrtví zaujmou jak příběhem, tak zajímavou kresbou. Ďáblova nevěsta je po příběhové stránce nezajímavá a nudná, kresba se mi také moc nelíbila. Přeposlední povídku Whittierův odkaz nezachránila ani Mignolova kresba. Poslední povídka s UFO se mi do Hellboy universa nehodila příběhem ani kresbou.

Kniha Ďáblova nevěsta a další příběhy v seznamech

v Mé knihovně56x