Tajný deník Hendrika Groena, 83 1/4 roku přehled
Hendrik Groen
Hendrik Groen série
1. díl >
Hendrik Groen je sice starý, ale není ani zdaleka mrtvý a v dohledné době neplánuje nechat se pohřbít. I když je pravda, že jsou jeho každodenní procházky stále kratší, protože jeho nohy už mu tolik neslouží a musí s nimi chodit k lékaři častěji, než by chtěl. Technicky řečeno je… starý. Ale určitě jsou mnohem zábavnější věci, které se dají v tomto věku dělat, než jen popíjení slabého čaje a pěstování muškátů. Hendrik se rozhodne psát si deník: jeden rok v životě starého člověka v domově důchodců v Amsterdamu. V něm odhaluje všechny své vzestupy a pády – v neposlední řadě jeho nový pokus o založení anarchistického klubu Staří-ale-ne mrtví. A když se k němu nastěhuje Eefe – žena, po které vždy toužil – začne si leštit své boty (a zuby), pečlivě ošetřuje to, co mu ještě zbylo na hlavě, a ve zbytku svého života se pokusí podniknout něco, co bude mít zábavné, něžné a zároveň devastační následky.... celý text
Literatura světová Humor Romány
Vydáno: 2017 , XYZ (ČR)Originální název:
Pogingen iets van het leven te maken, 2014
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajný deník Hendrika Groena, 83 1/4 roku. Přihlašte se a napište ho.
"Dokud jsou plány, ještě se neumřelo."
Smutné i vtipné historky z deníku starého muže v důchoďáku. Občas trochu zdlouhavé, ale reálně zamyšlení nad životem v tomto věku, včetně pozdní lásky. Klub pobaví, je to o tom, užít si života i v blízkosti smrti.
Naděje, že vysoké stáří může být občas i velmi zábavné, když to člověk nevzdá a je aktivní.
Tajný deník Hendrika Groena - Nejlepší nizozemská kniha roku
27.05.2017
Kniha Tajný deník Hendrika Groena, 83 1/4 roku v seznamech
Holandsko humor stáří nizozemská literatura senioři Nizozemsko nový začátek humoristické romány fiktivní deníky domov důchodců
2017 | Tajný deník Hendrika Groena, 83 1/4 roku |
2019 | Žít a nechat žít |
2018 | Nový tajný deník Hendrika Groena, 85 let |
2020 | Tajný deník Hendrika Groena: Malé překvapení |
2022 | Poslední tajný deník Hendrika Groena: Zvesela do cílové rovinky, 90 let |
Tíživý, humorný, očiotvírající pohled na stáří se vším všudy, co k němu patří. Doporučuji.
Slyšeno na ČRo ve skvělém podání Dalimila Klapky.