Němý svědek přehled

Němý svědek
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445068/bmid_nemy-svedek-2O6-445068.jpeg 5 612 612

Hercule Poirot série

< 16. díl >

Tučné dědictví po tetičce Emily – to je zápletka detektivky Němý svědek (1938). Příbuzní už se ho nemohou dočkat, ale tetička jako na potvoru ne a ne umřít, a za života nechce pustit ani chlup. A to přitom všichni peníze tak zoufale potřebují! Nakonec se do toho vloží pes Bob a nastraží na milou Emily past v podobě míčku zapomenutého na schodech. Anebo ho tam nenechal Bob? A byl to vůbec míček? Ale vždyť je to jedno, teta stejně zemřela přirozenou smrtí. Nebo ne? Poté, co dostane dopis s prosbou o pomoc, pouští se slavný detektiv Hercule Poirot do pátrání, aby – jak jinak – odhalil pravdu.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: ekniha , Kalibr
Originální název:

Dumb Witness, 1937


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Němý svědek. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (81)

PPardinio
13.07.2024 4 z 5

NĚMÝ SVĚDEK nenabízí tentokrát tolik potencionálních vrahů, ale přesto je těžké odhalit toho správného. Autorka uměla znamenitě rozjet pro čtenáře několik možných scénářů, aby nešlo rychle přijít na vraha. Od hafana Boba jsem čekal v ději větší ovlivnění závěru, což se ale úplně nestalo. Jinak ale opět dostane čtenář hodně anglického venkova, loajální služebnictvo, zajímavé popisy jednotlivých postav a vzhledu (tady se nikdy nechytám a žasnu), doktory a nějaké ty jedy. Na víkend fajn čtení

pepa4081
03.06.2024 4 z 5

Jeden ze známých případů. Skvělé čtení.
Velmi uspokojivé.


sgjoli
05.05.2024 4 z 5

Němého svědka jsem viděla nejdříve zfilmovaného s Davidem Suchetem. Ke knize., resp. audioknize, jsem se dostala až nyní. A i když nehodnotím 5 hvězdami, jsem přesto spokojená.
V případě tohoto příběhu jsem si matně vybavovala rozuzlení, kdo je pachatel a jakým způsobem Poirotovi dojde ten poslední kousek skládačky, aby s určitostí mohl pachatele usvědčit. Ale nevěděla jsem, že se filmové zpracování v některých detailech liší. To ale nic neměnilo na tom, že jsem si tu Poirotovo pátrání krok po kroku užila. Poirotovo pravidelné špičkování a konfrontace s kapitánem Hastingsem, což mne vždycky dost baví, jsou pak už jen třešinkou na dortu.
Důvod, proč nehodnotím 5 hvězdami, je prostý - od autorky mám svých pár TOP titulů, na které nedám dopustit - a jak už mám autorku celkem dost načtenou/naposlouchanou, je čím dál těžší, aby se mezi mé nejoblíbenější knihy z pera autorky dostalo něco nového.
Každopádně tohle bylo moc dobré a určitě doporučuju.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (24. týden)

07.06.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Němý svědek v seznamech

v Právě čtených9x
v Přečtených994x
ve Čtenářské výzvě87x
v Doporučených39x
v Knihotéce311x
v Chystám se číst95x
v Chci si koupit25x
v dalších seznamech6x