Poirotove Vianoce přehled
Agatha Christie
![Poirotove Vianoce Poirotove Vianoce](https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/183990/poirotove-vianoce-183990.jpg?v=1386407033)
Hercule Poirot série
Keď sa na Štedrý večer zídu vo vile milionára Simeona Leeho jeho príbuzní, nikto z nich netuší, že rodinné stretnutie sa skončí tragicky. Starého patriarchu totiž nájdu ležať na zemi s podrezaným hrdlom. Podozriví zo spáchania toho ohavného činu sú všetci, keďže každý z nich mal dôvod starého tyrana nenávidieť. Prípad ako stvorený pre slávneho detektíva Hercula Poirota...... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2013 , Slovenský spisovateľOriginální název:
Hercule Poirot’s Christmas, 1938
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poirotove Vianoce. Přihlašte se a napište ho.
![morienhithwen morienhithwen](https://www.databazeknih.cz/img/users/26_/266406/m_morienhithwen-9JE.jpg?v=1550436639)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Chm, další agathovský případ, kdy byla filmová adaptace upravená tak efektivně a zábavně, že pro mě bylo čtení předlohy proti mé vůli mírným zklamáním.
![JaniMa JaniMa](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4.5 z 5 4.5 z 5](img/content/ratings/45.png)
V první polovině jsem musela často otočit o pár listů zpět, abych si připomněla jednotlivé postavy, což čtenářskému prožitku nikterak neprospělo. Přesto knihu hodnotím velmi kladně, protože jakmile jsem si vytvořila obraz jednotlivých aktérů, nemohla jsem se od knihy odtrhnout. Mě prostě baví chodit od postavy k postavě, pozírat, věřit a nevěřit… Prostě typická Christie. Šťoural by sice mohl namítnout, že z realistického pohledu do má díry, ale i tak je to nadprůměrné čtení, a nepotřebuje to k tomu ani moc brutální kulisy. Absence současných technologií navíc vnáší do celé knihy určitý klid, ke kterému člověk čas od času rád uteče.
„....člověk nežije a neumírá sám pro sebe. To, čím sám je předává dál - těm, kdo příjdou po něm....“
Kniha Poirotove Vianoce v seznamech
v Přečtených | 1 367x |
v Mé knihovně | 428x |
Vánoce detektivní a krimi romány Velká Británie Hercule Poirot vánoční příběhy Zlatý věk anglické detektivky (1920–1939) despotický rodičAutorovy další knížky
2017 | ![]() |
2003 | ![]() |
2004 | ![]() |
2001 | ![]() |
2016 | ![]() |
Vánoce Hercula Poirota je znovu skvělá kniha. Perfektně vymyšlená zápletka, vrah je nakonec někdo u koho to čtenář opravdu čeká úplně nejméně. Hercule Poirot znovu roztoči úchvatný kolotoč dedukcí a bravurně odhalí tajemství a zároveň vraha. Super kniha jsem hodně spokojen.