Schôdzka so smrťou přehled
Agatha Christie
Hercule Poirot série
Jedna z najlepších detektívok Agathy Christie, odohrávajúca sa v exotickom prostredí Stredného východu. Počas dovolenky v Jeruzaleme sa mladá lekárka Sarah Kingová zoznámi so zvláštnou americkou rodinou Boyntonovcov, ovládanou despotickou nevlastnou matkou. Keď počas výletu do Petry nájdu pani Boyntonovú mŕtvu, plukovník Carbury z jeruzalemskej polície požiada o pomoc Hercula Poirota, ktorý je tam práve na dovolenke. Na vyšetrenie prípadu má slávny detektív iba dvadsaťštyri hodín.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2012 , Slovenský spisovateľOriginální název:
Appointment with Death, 1938
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Schôdzka so smrťou. Přihlašte se a napište ho.
Jako vždy velmi pěkné čtení. Zajímavé prostředí, mnoho podezřelých. A samozřejmě nesmí chybět jedinečný Hercule Poirot.
Agatha Christie je spisovatelka, která je pro mě vždy jistotou kvalitní četby a proto se k ní ráda pořád vracím :) Ať už jde o Hercula Poirota, či Jane Marplovou, nikdy není možné sáhnout vedle a tím myslím i stejně kvalitní filmové zpracování (David Suchet jakoby byl zrozen pro roli zvídavého detektiva). Doporučuji všem fanouškům kvalitních detektivek :)
Třpytivá, Druhá strana řeky a další knižní novinky (40. týden)
29.09.2024
Kniha Schôdzka so smrťou v seznamech
v Přečtených | 1 092x |
detektivní a krimi romány Hercule Poirot anglické romány Zlatý věk anglické detektivky (1920–1939) despotický rodič
2017 | Deset malých černoušků |
2003 | Vražda v Orient-expresu |
2004 | Smrt na Nilu |
2001 | Záhada na zámku Styles |
2016 | Neočekávaný host |
Ač nejsem fanynkou belgického detektiva a dávám přednost jiným postavám Agathy Christie, musím přiznat, že s každým jeho dalším případem si ho vždy oblíbím zase o trochu víc. O tom, že je excelentní vyšetřovatel totiž nemůže být pochyb a já opravdu miluju, jak autorka rozsévá nepatrná vodítka v rámci celého příběhu.
Tentokrát mě opravdu nadchlo exotické prostředí, do kterého je detektivka zasazená a hlavní záporná postava, kterou prostě musíte nenávidět od prvních stran.
Věřím, že pro spoustu čtenářů, mohou být detektivky Královny zločinu náročnější na první zorientování, protože oplývají poměrně velkým počtem postav a detektiv přichází na řadu až po nějaké době. Já naopak oceňuji, jak se její knihy liší od současných detektivek, které jsou mnohdy prvoplánové. Schůzka se smrtí je skvěle promyšlený příběh, u kterého můžete mít hned několik tipů na pachatele, ale garantuji vám, že toho skutečného vraha jen tak snadno neodhalíte. Mě samotnou pachatel i motiv opravdu překvapily, což se mi často nestává a je to hlavním důvodem, proč tak ráda čtu knihy právě této autorky. Závěrečné rozuzlení považuji za jedno z nejpřekvapivějších, které jsem od Agathy Christie zatím četla. Doporučuji.