Smrť pani McGintyovej přehled
Agatha Christie

Hercule Poirot série
V tiché malebné anglické vesničce,kdosi zabije uklízečku úderem do týla.Podezření padne na jajího podnájemníka Jamesa Bentleyho.inspektor Spence-ale má pochybnosti o jeho vině a požádá o pomoc Hercula Poirota při vyšetřování vraždy.
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2009 , Slovenský spisovateľOriginální název:
Mrs McGinty's Dead, 1952
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Smrť pani McGintyovej. Přihlašte se a napište ho.

Tak rozhodně je lepší film než kniha, některé postavy mi zde přišly skoro zbytečné. Neměla zde tolik prostoru skvělá Ariadna Oliverová, ale i tak jsem si knihu užila. Knihu doporučujeme k přečtení, ale film je top.

Jeden z nejslabších případů Lady ACh vůbec. Monologická první část poutavosti moc nepomohla, vlastně mě případ začal zajímat až po druhé vraždě. Ovšem řešení jako vždy překvapivé. A úvaha o (ne)přitažlivosti vrahů příjemná.
Pasažér, Zmije a další knižní novinky (34. týden)
20.08.2023
Všechno, co jsme ztratili, Dny rozhodnutí a další knižní novinky (10. týden)
05.03.2023
Kniha Smrť pani McGintyovej v seznamech
v Přečtených | 1 100x |
v Mé knihovně | 362x |
Anglie vraždy detektivní a krimi romány ostrovy anglická literatura napětí Hercule Poirot Ariadne Oliverová detektivky podle říkanek policejní vyšetřování Agatha Christie, 1890-1976Autorovy další knížky
2017 | ![]() |
2003 | ![]() |
2004 | ![]() |
2001 | ![]() |
2016 | ![]() |
Hercule Poirot svým známým a geniálním způsobem opět odhalí prohnaného vraha. Současně zachrání nevinného, který byl za vraždu odsouzen k smrti. Typická, poklidná detektivka s melancholickým nábojem.