Zlatá brána otevřená přehled

Zlatá brána otevřená
https://www.databazeknih.cz/img/books/88_/88740/bmid_zlata-brana-otevrena-8VP-88740.jpeg 4 356 356

Hercule Poirot série

Hercule Poirot je udiven, když jeho neomylná sekretářka, slečna Lemonová, udělá v obyčejném dopise tři chyby. Něco se tedy zřejmě děje. Slečna Lemonová prozradí, že si dělá starosti o svou sestrou, která spravuje mládežnickou ubytovnu pro cizince. Tam se poslední dobou ztrácejí podivné věci za podivných okolností. Poirot se za sestrou své sekretářky vydá a prozkoumá seznam ztracených věcí. Když se na důležitých poznámkách jednoho z ubytovaných objeví vylitý inkoust, správcová žádá Poirota o pomoc. On souhlasí a zároveň oznamuje, že je nezbytné zavolat policii…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Zeras

Hickory Dickory Dock, 1955

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zlatá brána otevřená. Přihlašte se a napište ho.

marekB78
06.02.2025 4.5 z 5

Klasická Agatha a klasický Hercule Poirot :)
Vždy baví a vždy překvapí.

Margherita_N
05.02.2025 4 z 5

Tentokrát se Hercule Poirot dostane k případu trochu srandovně, protože jeho precizní sekretářka udělá v dopise tři chyby a detektiva zajímá, co se stalo. Není to možná otázka motivovaná tolik empatií, jako spíš tím, že prostě chce mít dopisy bez chyb. Každopádně slečna Lemonová vyklopí, že je nesoustředěná, protože myslí na problémy svojí sestry. Ta se pokouší znovu poklidně usídlit v Anglii, jenže na studentské koleji, kde pracuje, někdo začal krást a ničit osobní majetky. Poirot kupodivu svolí podívat se na to osobně, a ještě že tak, protože u zlodějny nezůstane a za chvíli je přímo na koleji nalezena mrtvá studentka, která se předešlého dne k několika krádežím přiznala. Příběh se ukáže být zamotaný a zištně motivovaný, jak už to tak u poirotovek bývá. Dojde i na výměnu diamantu za zirkon kvůli dluhům z hraní a nějaké to pašování a překvapivě propracovanou kriminální strukturu, na to, že studentům je sotva dvacet. Bavilo mě to velmi, i když tyhle pozdější knihy Agathy Christie už nemají takové to kouzlo vyšší společnosti dřívějších let.

Aligator805
26.01.2025 4 z 5

Pěkné čtení. Do popředí se dostává slečna Lemonová, která Poirotovi naservíruje zajímavý případ banálních krádeží na studentské ubytovně, který nakonec skončí třemi vraždami.

Knižní novinky (18. týden)

02.05.2021

Kniha Zlatá brána otevřená v seznamech

v Mé knihovně257x