Herkulovské úkoly pro Hercula Poirota přehled

Herkulovské úkoly pro Hercula Poirota
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531555/bmid_herkulovske-ukoly-pro-hercula-poiro-65c237ef3ac91.jpg 4 608 608

Hercule Poirot série

Soubor těchto dvanácti kratších detektivních příběhů Hercula Poirota je považován za nejlepší sbírku povídek královny zločinu Agathy Christie. Tucet úkolů dostal neohrožený silák Herkules, a stejný počet případů – jež se v mnohém podobají hrdinským činům bájného antického reka – se před svým odchodem do důchodu rozhodne vyřešit známý Hercule Poirot. Hercula Poirota navštěvuje v jeho bytě oxfordský profesor Burton. Baví se spolu o Poirotově křestním jménu a dostanou se rovněž k antice – k herkulovským úkolům. Belgický detektiv se druhý den pustí do studia materiálů na téma Herkules a rozhodne se, že už vyřeší jen dvanáct případů, které se nějakým způsobem budou podobat herkulovským úkolům.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Povídky
Vydáno: audiokniha , Kristián Entertainment , Radioservis

Labours of Hercules, 1947

Interpreti: Ladislav Frej

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Herkulovské úkoly pro Hercula Poirota. Přihlašte se a napište ho.

Senga
16.10.2024 3 z 5

Vždy jsem dávala přednost slečně Marplové, tomu malému ješitovi s šedými buňkami jsem přišla na chuť až časem. Jeho příběhy mě baví, ale z těchto povídek jsem na rozpacích. Jakoby paní Christie měla v šuplíku poznamenané nápady na různé zápletky, které odložila jako slepé uličky, nebo příliš hloupé. Ale nakonec se je rozhodla použít v tomhle zhuštěném dílku. Svému melodramatickému založení dala neomezenou volnost. Dvojí tváře, převleky, drogy, osudová setkání (když není Poirota jak do příběhu namontovat, jako deus ex machina vyleze prostě ze křoví...) toho všeho je tam přehoušel. Některé pointy byly hodně přitažené za Poirotův knír. Ale ke kafi dobrý.

petrarka72
22.07.2024 4 z 5

Audiokniha načtená Ladislavem Frejem. Uspokojivé. I když Poirota mám raději na větší ploše.

Galadwen
18.07.2024 3 z 5

Dvanáct povídek různé kvality i zajímavosti. Bohužel musím přiznat, že většina mě moc nebavila. Pro objektivitu dávám 3*, zřejmě to bylo spíš mým rozpoložením než samotnými texty.

Kniha Herkulovské úkoly pro Hercula Poirota v seznamech