Heršoftýna přehled

Heršoftýna
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/405131/bmid_hersoftyna-3Cp-405131.jpg 5 3 3

Uprostřed hlubokých lesů, horských strání a zapomenutých slatí je domeček pod vykotlaným dubem, ve kterém bydlí Heršoftýna. Postarší, kulaťoučké – bohužel nezařazené – strašidlo. Babička s drdůlkem, do jejíhož domečku chodí spát motýli, létá na větvoletu a umí tak trochu čarovat. Ale především slyší každou slzičku těch nejmenších a vždycky přiletí, aby pofoukala všechna rozbitá kolena. Spolu s hejkalím puberťákem Haferníkem Borůvkou si žijí docela spokojeně až do jednoho jara… Na zámek po letech přijede pan hrabě s dcerou Josefínou a svým rádcem Aloisem, ze světa se vrátí Matěj, sirotek, kterého Heršoftýna vychovala a po sto padesáti letech je na vrchu Půlnoci slet čarodějnic, na kterém by Heršoftýna měla skládat čarodějnické zkoušky. A stát se čarodějnicí? To se nelíbí vůbec nikomu, protože podmínkou je, že bude škodit. Jenomže jako nezařazené strašidlo už nemůže zůstat a pokud zkoušky neudělá, změní se v mlhu nad blaty. Jak zachránit Heršoftýnu, tím si lámou hlavu Matěj, Haferník i děti…... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Heršoftýna. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (2)

Piškotek11
25.09.2024 5 z 5

Tahle knížka mě velmi překvapila. Je milá, kouzelná, překvapivá a strávili jsme při jejím čtení celá rodina moc pěkné chvíle. Na zkoušku jsme ji jen půjčili, ale je tak povedená, že ji zakoupíme do rodinné knihovny.

Piškotek_123
16.09.2019 5 z 5

Tradiční česká pohádka, ve které nechybí kouzla a pohádkové bytosti. Heršoftýna je navíc velmi vtipná. Několikrát jsem se od srdce zasmála. Kniha je navíc doplněna nádhernými ilustracemi. Rozhodně doporučuji.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Heršoftýna v seznamech

v Přečtených2x
ve Čtenářské výzvě1x
v Chystám se číst2x
v Chci si koupit1x

Autorovy další knížky

Jana Semschová
česká, 1955 - 2021
2019  76%V hlavní roli vražda
2018  100%Heršoftýna
2019  0%Cyrano a anděl Páně
Skrýt reklamy