HEX přehled
Thomas Olde Heuvelt
Každý, kdo se zde narodí, je odsouzen setrvat zde až do smrti. Každý, kdo se zde usadí, se odsud už nikdy nedostane. Vítejte v Black Spring, zdánlivě malebném městečku v údolí řeky Hudson, městečku, jímž obchází přízrak čarodějky od Černého kamene, ženy ze sedmnáctého století, který byly zašity oči a ústa. Takto umlčena se prochází po ulicích a podle libosti k vám vstupuje do domu. Dlouhé noci vám bez ustání stojí vedle postele. Všichni vědí, že oči už nesmí nikdy otevřít. Obecní rada s využitím těch nejmodernějších sledovacích zařízení městečko prakticky uvrhne do karantény, aby se kletba, jež na něm spočívá, nemohla dále šířit. Ale místní mládež, takovou izolací už notně otrávená, dojde k rozhodnutí, že přísná omezení poruší a o přízračnou kletbu se virálně podělí, čímž však městečko odsoudí k pozvolnému pádu do osidel temných, středověkých praktik.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize HEX. Přihlašte se a napište ho.

Když jsem se chystala knihu číst, tak jsem o ní skoro nic nevěděla.
Mám to takto ráda! Říkám si aspoň si nic nevyzradím a víc pak nad knihou přemýšlím.
Takže tu musím přiznat, že na začátku čtení mi málem vybouchl mozek. Protože jsem měla ALE TOLIK otázek!!
Například jsem absolutně netušila, proč se kniha jmenuje HEX a než jsem se k tomu dopátrala.. no to bylo něco na moje nervy :D, ale nebojte během čtení se to dozvíte.
Když už sem ale u samotného čtení, musím říct, byla jsem z celé knihy jaksi rozpačitá.
Byly tu opravdu skvělé pasáže. Když mezi sebou mluví např. “teen lidi, co se v městečku nachází, tak to byla paráda. Autor skvěle vystihl to jak to mezi “mladýma funguje, jak komunikují a i jsem se zasmála.
Nebylo to jediné, co mě v knize bavilo, ale bohužel pro mě byli jisté části knihy tak zmatečné, jaksi neúplné. Jakoby mi něco unikalo.. neustále! A vypadalo to tak, že to unikalo i samotnému autorovi.
Čekala jsem asi více hrůzy a tajemna, ale to jsem celá já, rozmlsanec jeden!
Doslov autora byl ale skvělý. Jsem ráda že se ke knize ještě vyjádřil, protože jsem pak po dočtení měla daleko lepší pocit, než když bych se s ní loučila po dočtení samotného příběhu.
Myslím si, že panu Thomasovi by sedl styl psaní hororu alá komedie, a nemyslím tu parodie, ale něco jako jsou filmy: Přišla v noci (ale víc horor- mimochodem skvělá česká záležitost tento film), nebo Lidumilná upírka hledá nezadaného sebevraha (ano to je celý název filmu )
Vždy tu ke konci říkám, zda bych doporučila a tady jsem opravdu na vážkách.
Něco jiného je, když na mě horor není moc hororový, ale tady jsem viděla bohužel na mě někdy až moc velké díry v ději, velká škoda.
ALE!! Autorovi jako takovému bych dala určitě ještě šanci.

Pomerne desivý temný príbeh, mierne beznádejný so zlým koncom, nýbrž však velice dobre napísaný.
Kniha HEX v seznamech
v Mé knihovně | 217x |
Výborně napsané, hodně mi to připomínalo kingovky, detailní popisy tak, že člověk skoro bábinku viděl před očima :) a ne že by to byl pěkný pohled :)