Úroboros přehled

Úroboros
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/216144/mid_uroboros-216144.jpg 3 4 4

Hic Sunt Dracones série

< 3. díl

Jakub je úspěšným hospodářem a moudře panuje rozrůstajícímu se panství, šikovně využívá jeho výhodnou polohu na mořských i suchozemských cestách. Čím víc se ale dostává do soukolí vlády a moci, tím méně má času na svou ženu a děti a postupně se jim odcizuje.

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Úroboros. Přihlašte se a napište ho.

Zelený_Drak
10.03.2022 2 z 5

Tak třetí díl jsem nakonec přečetla docela rychle a přišel mi o něco lepší než druhý. Konec to vytáhnul i shodil zároveň. Vlastně vůbec nevíme, jak to s kým dopadlo. Byly tam i vtipné momenty. Našel se i nějaký ten dobře schovaný košilatý vtípek pro rodiče (je otázka, jestli je ještě pochopí i rodiče ročníky 90+). Jako třeba:

„Svolává vichřice a sněhové bouře! To bych se na to podíval, kdo z nás dvou bude lepší!" burácel Pán větru Bríza, jehož ramen se upejpavě přidržovala Cecílie; ona seděla jako dobře vychovaná sudička na Brízově vážce bokem – jen věnec z jeřabin ztratila někde nad horami.

Pro děti si tuto trilogii schovávat nebudu. Stejně jako Zlopoustevník Šáchor i Úroboros je na můj vkus přeplácaný. Děje se toho příliš najednou, příběh divoce skáče z jedné linky do druhé a všechno se řeší až moc rychle.

Safira55
22.02.2019 2 z 5

Kniha úžasná, napínavá čtivá... Ale ten konec je naprostá katastrofá... Jen kvůli němu to nedoporučuji číst, jsem z toho zklamaná kniha byla až do posledních dvou napínavá poutavá čtivá prostě úžasná...

vlkodlaq
20.10.2018 3 z 5

Bohužel styl psaní, který mě rozptyloval v předchozí knize se zde ještě více prohlubuje, příliš krátké úryvky z každé dějové linie jsou příliš nahusto proložené, což značně ruší. Sotva se pěkně začtu, už jsem vytržen a hozen jinam. Je to velká škoda, protože děj je jinak velmi členitý a promyšlený. Závěr se poněkud snažil hrát na city, ale slza neukápla.

Kniha Úroboros v seznamech

draci