Himalajskí tigri přehled
Fritz Rudolph
Čestný titul tigra dostávajú domorodci himalájskych veľhôr, ktorí s nákladom horolezeckej výpravy dosiahli výšku 7000 metrov. Kniha rozpráva o hrdinstve týchto nosičov a o dobrodružstvách mnohých výprav, ktoré od dvadsiatych rokov zdolávali jednotlivé vrcholy Himalájí, presahujúce výšku 8000 metrov.
Literatura světová Dobrodružné Cestopisy a místopisy
Vydáno: 1961 , Mladé letáOriginální název:
Himalaya Tigers, 1955
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Himalajskí tigri. Přihlašte se a napište ho.
Tuto knihu jsem objevil ve filmu: Jak vytrhnout velrybě stoličku, kde Tomáš Holý se zaujetím poslouchá předčítání v rádiu. Dopadl jsem úplně stejně. Nemohl jsem se mnohdy od čtení odtrhnout a s napětím očekával jak vše dopadne. Kniha je skvěle napsána a nejvíce jsem ocenil pohled z té druhé strany od sherpů. Myslím, že pokud by se tato kniha načetla jakou audioverze, tak to bude parádní pecka.
Presne tak, jak pisou kluci. Jedna z nej, mozna nej o dobyvani Himalaje. Krasna knizka, ktera nesmi chybet v zadne horolezecke knihovne.
Kniha Himalajskí tigri v seznamech
horolezectví sport Zdeněk Burian, 1905-1981 Himálaje dobrodružství
1958 | Himálajští tygři |
1962 | Môj stan stál při Matterhorne |
1961 | Končiare bez bohov |
Výborná knížka! Napínavá, citlivá, dojemná. Je dobré, že se v horolezecké literatuře nezapomíná i na místní, bez kterých by vrcholy světa snad ani dobyty nebyly.