Květ lásky přehled
Amanda Quick (p)
Historická tematika série
V románu vypráví autorka příběh Victorie Huntingdonové, bohaté čtyřiadvacetileté dědičky. Dívka je obklopena mnoha nápadníky, kterým však především jde o její bohatství. Victorie si to dobře uvědomuje, ale přes to propadne kouzlu Lucase Colebrooka, tajemného hraběte ze Stonevale. Mezi jejími nudnými nápadníky vyniká nabídkou nočních dobrodružství a romantických projížděk za svitu měsíce. Victorie mu nedokáže odolat. Hrabě využije její slabosti a svého kouzla k tomu, aby ji vlákal do manželství. Když se hrdinka octne na jeho zanedbaném, polorozpadlém panství daleko na anglickém venkově, vyjde najevo pravý důvod jeho dvoření. V sázce je nakonec Victoriin život i čest jediného muže, který ji skutečně miluje...... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 1997 , BaronetOriginální název:
Surrender, 1993
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Květ lásky. Přihlašte se a napište ho.
Krásná vtipná historická romance, kde se seznámí zdatný mladý šlechtic, bývalý voják, který je zvyklý, že lidé poslouchají jeho rozkazy a nařízení, s mladou nezkrotnou šlechtičnou, která se zprvu domnívá, že díky postavení bohaté dědičky ve společnosti si může dělat téměř vše, což samozřejmě nesmí. Jenže ona se nudí a chce poznat pořádné dobrodružství. Ona je zvyklá manipulovat s muži, nechce se vdávat.
Takže určitě tušíte, jak ta jejich setkání mohou dopadat. Jiskření, vzpurnost, tvrdohlavost, neústupnost, ale také čisté srdce a upřímnost a loajalita.
Krásné čtení pro odreagování.
Kniha Květ lásky v seznamech
Anglie 19. století romantika historické romance
2004 | Galantní pomsta |
2008 | Zkrocený netvor |
2007 | Nebezpečná láska |
2011 | Až na dno |
2004 | Placená společnice |
Čítala som v slovenčine pod názvom Jantárová lady a musím povedať, že knižka mi príde najlepšia od autorky (zatiaľ). Výborne napísané, vzťah hlavných hrdinov popísaný na jednotku - obaja mi boli veľmi sympatickí - dokonca sa mi na Stonevalovi páčilo, čo všetko bol ochotný podstúpiť, aby si získal ,,dedičkinu,, náklonnosť :) prvých 100 strán bolo v podstate o dvorení a humorných situáciách, bolo to doslova odpočinkové čítanie. Palec hore aj za to, ako galantne sa zachoval v herni a pomohol mladému známemu a potom neskôr v bordeli, keď zachránil mladé dievča pred zneuctením... Ocenila som, že v príbehu bola len nepatrná krimi zápletka, problém sa vyriešil rýchlo a šikovne na posledných stránkach. Odporúčam prečítať všetkými desiatimi. Autorka sa venovala aj takým témam ako pestovanie plodín, investovanie, liečenie bylinnými odvarmi - všetko toto bolo veľmi pútavo rozpísané a čitateľa to tým naozaj zauiíma - hovorím teda za seba - ja osobne som sa najviac smiala na tom ako Viktória prišla v podnapitom stave domov, po tom čo s reverendom skúšali liečebné tinktúry :D