Rendezvous přehled

Rendezvous
https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/242667/rendezvous-242667.jpg 4 173 173

Vybrať sa na schôdzku s diablom si vyžaduje sakramentskú odvahu. Po porážke Napoleona Bonaparteho konečne zavládol v Európe mier. Harry Fleming, gróf z Graystonu, ktorý si počas vojny plnil vlasteneckú povinnosť, sa rozhodne uzavrieť manželstvo so ženou, zodpovedajúcou jeho vysokým nárokom. Na zozname jeho potenciálnych manželiek sa nečakane ocitne aj Augusta Ballingerová. Po záhadnej smrti brata Richarda zostane dvadsaťtriročná Augusta posledným potomkom rodu Ballingerovcov z norghumberlandskej vetvy. Jej predkovia boli vychýrenými hazardérmi, vychutnávajúcimi život plnými dúškami. Úsilie očistiť povesť rodiny núti Augustu podniknúť nejeden riskantný krok, čím serióznemu grófovi poriadne pohne žlčou. Napriek všetkým výstrelkom tmavovlasej potmehúdky trvá Harry na sobáši.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rendezvous. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (22)

Bergerac16
04.04.2023 5 z 5

(SPOILER) V rámci daného žánru velmi povedené. Originálně vedené námluvy, snoubenec si snoubenku naprosto povodil a manipulací ji dostal tam, kde ji chtěl mít, naštěstí narazil na dívku, která se smrtelně neuráží. Augusta mu na oplátku dá pořádně zabrat a zaslouženě mu obrátí život vzhůru nohama.

JK96
09.10.2022 4 z 5

Knížka se četla příjemně. Měla spád, zajímavé hrdiny, napětí a rozuzlení. Jediné, co bych vytkla, je český překlad názvu knihy. Původní název randez-vous (randevú), neboli schůzka zamilovaných je mnohem výstižnější označení, než naše Galantní pomsta. To je zřejmě jediná chyba, kterou bych zmínila.

Knihu doporučuji všem obdivovatelům dámské historické beletrie.


lendinka.k
12.05.2022 5 z 5

Tak u této knihy jsem se moc pobavila. Hlavní hrdinka prostě neměla chybu. Situace, do kterých byla vržena, a většinu si zavinila sama, byly neskutečně vtipné. Na tu dobu byla sice až neuvěřitelně emancipovaná, ale o to víc to bylo zábavné. Jako manželku by si ji v té době asi nikdo nepřál, ale zase o to větší obdiv jsem k ní měla. Myslím ale, že by ji svázaná konvenční společnost té doby brzy zkrotila. Dokonce si umím představit, že by ji manžel uměl zlomit. No ale toho nás autorka ušetřila a mohli jsme se místo toho skvěle pobavit. Ještě oceňuji, že si autorka dala práci nastudovat si dobu, o které píše, měla jsem pocit, jak kdybych tam žila taky.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Rendezvous v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených277x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených12x
v Knihotéce145x
v Chystám se číst23x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech2x