Škandál přehled

Škandál
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/126226/skandal-126226.jpg 4 111 111

Hlavná hrdinka Emily Faringdonová skompromitovala seba a celú rodinu. Ľahkovážna príhoda z mladosti nezmazateľne poznačila život mladej dámy. Pomaly a jednotvárne jej ubiehajú dni v hampshirskom vidieckom sídle, kde vyrovnaná s osudom pokorenej ženy trávi väčšinu času. Nečakaný vývoj udalostí spôsobí príchod Simona Augustusa Traherna. Mladý gróf z Bladu patrí k mužom, ktorí vytrvalo a nemilosrdne kráčajú za svojím cieľom. Emily, očarená šarmom tohto zvodcu, hneď nespozná, že má byť len figúrkou na jeho rozohranej šachovnici. A tak sa postupne odvíja neobyčajne pútavý príbeh ženy, ktorá napriek škandálu z mladosti presne vie, čo chce.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Aktuell
Originální název:

Scandal, 1991


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Škandál. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (23)

Bergerac16
04.04.2023 5 z 5

Dámy, promiňte mi, ale hrdinka vůbec není hloupá ani kdovíjak naivní. Ona je takhle ryze čistá! Nezvykle, nepochopitelně, znepokojivě čistá a upřímná a přitom naprosto sama sebou. Na nic si nehraje, ví, co chce, a přesně formuluje, po čem touží. To, že to my obyčejní lidé neumíme, neznamená, že je problém na její straně.
No ano, ta vyšší úroveň komunikace a metafyzické spojení čtenáři téměř roluje ponožky , ale to je záměr autorky! Takovou reakci chce autorka vyvolat a vážně se jí to daří, sám Simon je z toho taky na infarkt , protože to je absolutně odzbrojující. Hrdinek, které se hádají, chytračí a perou, už bylo ztvárněno dost, autorka sáhla po zcela jiném charakteru a moc se jí to povedlo.

DUNIKO
01.03.2022 3 z 5

No já nevím,Emily mi někdy přišla až hloupá on na ni křičí uráží její rodinu a ona se ne něj uculuje a Simon dost protivný.Čekala jsem trochu větší drama nějaký wow efekt který ho srazí na kolena a dojde mu že ji miluje.Na mě málo romantické.Snad první chlap který mi nesed.Za mě nejslabší z knížek Amandy Quick


pip11
21.11.2021 4 z 5

Zábavná kniha, ve které je ústředním bodem dlouholetá pomsta hraběte z Blade. Inteligentní, ale zároveň naivní Emily, kterou rodina využívá na úkor její budoucnosti. Když se to smíchalo, vznikl z toho vtipný a čtivý příběh.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Škandál v seznamech

v Přečtených187x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených3x
v Knihotéce126x
v Chystám se číst28x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech2x