Historie F1: triumfy a tragédie přehled
Robert Pavelka
V této knize jsou popsány ty nejzajímavější příběhy, které historie F1 zná, a to bez ohledu na počet vítězství. Zajímavé osudy, ať už se šťastným či tragickým koncem, měli jak vítězové, tak poražení.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Historie F1: triumfy a tragédie. Přihlašte se a napište ho.
Nádherný výlet do historie F1, zajímavé členění a informace, které se "nepovalují" na většině webových stránek, omílajících pořád stejné piloty. Dalším velkým přínosem je i množství obrázků, zdaleka ne běžných, přesto velmi kvalitních.
Parádní kniha o královně motorsportu, doprovázená krásnými barevnými obrázky od Sutton images :-) Líbilo se mi, že jsem se zde dočetla nejen o vítězích, ale i o těch, kteří F1 doslova prolétli či o historii týmů, které už okruhy nebrazdi :-) Opravdu povedená publikace, čtivě napsaná, objektivní, poučná, zejména pro ty, kteří už historii nemůžou pamatovat, ale i pro ty, co si jednotlivé příběhy rádi s patřičnou nostalgií připomenou :-)
Kniha Historie F1: triumfy a tragédie v seznamech
2010 | Encyklopedie komiksu v Československu 1945–1989 [1] |
2009 | Papírový svět Richarda Vyškovského |
2012 | Encyklopedie komiksu v Československu 1945–1989 #2 |
2011 | Formule 1 od startu k cíli |
2004 | Historie F1: triumfy a tragédie |
V této knize jsou v krátkosti (vždy na 1x A4) popsány osudy 53 pilotů F1. Těch hodně známých není moc, více je těch méně známých. A tímto je tato kniha unikátní.
V poslední čtvrtině knihy jsou opět v krátkosti popsány osudy asi 30 týmů. Jsou rozděleny na 3 skupiny. Ty v minulosti úspěšné, ale nyní už neexistující; týmy z USA; a úplně nejhorší týmy.
Vše je doplněno velkými nádhernými fotografiemi. Dobrý dojem z této knihy kazí faktické chyby a nepřesnosti a hlavně velmi malá písmena. To může být pro některé čtenáře problém. Jinak by tato kniha měla 5 hvězd.