Historie všedních věcí přehled
Jaroslav Novák Večerníček
Kukátko do podhradí pokroku, tak bychom mohli nazvat knihu, ve které se autor pokouší přinést něco ze zákulisí těch nejbanálnějších každodenních potřeb. Suchý zip, teflonové nádobí, spínací špendlík, kostka cukru, ....
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Historie všedních věcí. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Historie všedních věcí v seznamech
2010 | Český sen |
2009 | Dějiny piva |
2012 | Na druhý břeh |
2005 | Postrach výčepu aneb Pivní knížka |
2007 | Historie všedních věcí |
Kniha heslovitě přináší historii vzniku neobyčejnějších věcí ale na rozdíl od jiných autor historii dané věci kriticky zkoumá a a u mnoha věcí - džíny, podprsenka, pivo, žárovka aj. přináší nový nebo staronový pohled - tedy že džíny nevynalezl lewi straus ale pouze koupil podíl na právech na patent, to samé edison který už vůbec žádnou žádovku nikdy nevynalezl ani ji nezdokonalil ale naopak bud kradl nebo skupoval cizí řešení. Dokonce se autorovi podařilo někde najít atorku nejstaršího moderního aptentu na podporsenku ve vídni která má české jméno. Nejzajíměvší asi je jeho teorie o vzniku jména praha - nebudu prozrazovat ale je to napro
sto logický úsudek který vychází logicky i z hisrottie prvního osídlení pražské kotliny.