Historie života Albrechta z Valdštejna, vévody frýdlantského přehled
Gualdo Priorato
Čtenářské vydání dosud knižně nepublikovaného životopisu slavného vojevůdce Albrechta z Valdštejna od neméně slavného italského barokního historika Gualda Priorata. Doplněno předmluvou Alessandra Catalana, ukázkami původního vydání a řadou dobových ilustrací.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Historie života Albrechta z Valdštejna, vévody frýdlantského. Přihlašte se a napište ho.
Zajímavé čtení o životě Albrechta z Valdštejna očima Gualda Priorata opatřena poznámky Zdeňka Hojda. Jen bych vytkl, že v knížce je jen pár dobových ilustrací a ne řada dobových ilustrací, jak se píše v Anotaci .
Kniha Historie života Albrechta z Valdštejna, vévody frýdlantského v seznamech
Autorovy knížky
2016 | Historie života Albrechta z Valdštejna, vévody frýdlantského |
Zajímavé setkání s barokním způsobem psaní životopisů. Podle předmluvy byl Priorato jedním z nejlepších životopisců 17. století, tj. období baroka. Je to o dost jiný životopis, než se kterým jsem se doposavad setkal. Jedná se spíš o životopis ve smyslu konfrontace Valdštejna s ideálem dobrého vojevůdce. Kniha je zajímavě upravená a to ve stylu originálu s poznámkami vedle samotného textu. Na překladu prý překladatelka Eva Klímová strávila několik let, a myslím, že dobře vystihla ten "barokní" styl psaní. Doporučuji.