Hitlerova mladá garda přehled
Rupert Butler
Historie nejstrašnějšího násilí na nevinných duších, dějiny znásilněné generace... "Chci mládež - krutou, chladnokrevnou, tvrdou jako ocel. Jako Kruppova ocel!" Těmito slovy charakterizoval Adolf Hitler svůj záměr zformovat nejmladší Němce k obrazu zvrácených nacistických plánů. Podařilo se mu vytvořit superstát ve státě složený z mladých Árijců - a téměř zničit celou generaci. Byly to pouhé děti, třebaže naočkované bacilem nenávisti a fanatismu, když na konci války bránily vypálený Berlín.... celý text
Literatura naučná Historie Vojenství
Vydáno: 1997 , Columbus (ČR)Originální název:
Hitlers Young Tigers - The Chilling True Story of the Hitler Youth, 1986
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hitlerova mladá garda. Přihlašte se a napište ho.
Opět bráné hodně široce. Autor se nezabývá jen Hitlerjugend, ale také mládežnickými organizacemi před tím, než se nacisté chopili moci, boji divize Hitlerjugend, nebo také soudem s jejím velitelem Kurtem Meyerem.
Mládež se dá dobře formovat a snadno uvěří i ideálům na cestě do pekla. Hitlerjungend věřili a bojovali až do konce.
Kniha Hitlerova mladá garda v seznamech
mládež hitlerjugend mládežnické organizace
Byl jsem členem pionýrské organizace a ve třetí třídě jsem brečel, když jsem si den před prvním májem vymknul kotník a nemohl do průvodu s pionýrských šátkem!
Stáli jsme jako pevná hráz míru a socialismu, ale doopravdy to žádný z nás neprožíval, hráli jsme hry v přírodě nebo družině podle aktuálního počasí. To Hitlerjugend byl jiné kafe. Autor popisuje, jak mladí Němci s nadšením a písní na rtech kráčeli vstříc bolesti, zmaru a smrti. Snad se ti, co přežili, dokázali kriticky ohlédnout zpět na svoje mládí a omluvit se za utrpení, které způsobili!