Hitlerovy děti přehled

Hitlerovy děti
https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/60941/bmid_hitlerovy-deti-lg5-60941.jpg 4 23 23

Synové a dcery pohlavárů Třetí říše o sobě a svých otcích.

Literatura světová Literatura faktu Historie
Vydáno: , NLN - Nakladatelství Lidové noviny

Hitler's Children: Sons and Daughters of Third Reich Leaders, 1993

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hitlerovy děti. Přihlašte se a napište ho.

vvikingg
03.12.2023 3 z 5

Celkově průměrné čtení, místy záživné, místy ne z mnoha chybami autora , například uvedl Göring měřil 152 cm a vážil 130 kg , nevím kde na to přišel, říšský maršál, když padl do amerického zajetí měřil 178 cm a vážil 140 kg a připomínal nafouknutou vzducholoď ( cituji J.K. Lattimer, americký lékař, který měl na starosti Göringa před Norimberském procesem). Z kovaných nacistů uvedených v knize je snad nejvěrohodnější charakteristika admirála Dönitze, ponorkového Führera, jak byl od roku 1935 v říši nazývaný. Jeho životní příběh vypráví dcera Ursula, Dönitz měl velkou důvěru u Hitlera a 30. dubna jej jmenoval novým vůdcem Třetí říše, Himmler a jeho SS zradily , Göring s jeho Luftwaffe zklamal také, námořnictvo mělo důvěru. Mnohem lepší je kniha se stejným tématem Nosíš mé jméno N.S. Lebert Ikar 2001

Baja333
28.02.2021 4 z 5

Zajímavý pohled na nacistické pohlaváře očima jejich dětí. Zajímavě a čtivě napsáno.

Janadvorackova
25.09.2019 5 z 5

Už se v tomhle tématu plácám poměrně dlouho. Netušila jsem, že by mě ještě něco dokázalo překvapit.
Zpovědi děti odhalují mnohdy zajímavé informace a nečekané myšlenky (nikoli ve prospěch nacistů), i když někteří potomci své otce obdivovali právě pro to, čím byli. Některé ne.

Kniha Hitlerovy děti v seznamech

nacismus nacisté