Hlavně to nikomu neříkej přehled

Hlavně to nikomu neříkej
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/335568/bmid_hlavne-to-nikomu-nerikej-O8B-335568.jpg 4 92 92

Slova jsou někdy nebezpečnější než pěsti… Ivovi je dvacet a život má před sebou. Mladší sestra Eva je jeho jediná slabost, pro niž bez váhaní vytáhne do boje. Sedmnáctiletá Eva je bratrův pravý opak. Je terčem posměchu, proto se snaží byt neviditelná. Ale s jizvou na tváři a stigmatem rodinné tragedie se před spolužáky uniká stěží. Když nevinné žertíky přerostou v přímočarou tyranii, Eva nachází jedinou radost ze života v tanci. A tam ji osud uštědří poslední a nejtvrdší ránu jménem láska. S něhou a porozuměním píše autorka o šikaně, pocitech osamělosti v rozvrácených rodinách a o přátelstvích teenagerů, která pro ně v těžkých chvílích znamenají všechno.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hlavně to nikomu neříkej. Přihlašte se a napište ho.

Malíček
18.07.2024 2 z 5

Nejspíš už nejsem cílová skupina autorky (věkově), ale stejně musím říct, že jsem z téhle knížky zklamaná. Bohužel jsem čekala, že se mě příběh mnohem víc dotkne, a že mě donutí se nad tématem zamyslet.
Hrozně mě vytáčelo oslovení "děvčátko", vůbec se mi do textu nehodilo. Hlavní postavy mě ničím nezaujaly, navíc se chovaly dost přehnaně v nejedné situaci. Celá situace kolem šikany ve škole mi připadala opravdu přitažená za vlasy, moc jsem nepochopila, co byl hlavní problém (Evy jizva?). Poslední kapkou byl pro mě incident, který se ve škole stal v poslední fázi knihy. Celkově mám pocit, že na to, kolik těžkých témat se v knížce objevovalo, se mi příběh ničím nedostal pod kůži. A to mě mrzí.

E.T.007
26.04.2024 3 z 5

Nečítalo sa to zle, stránky celkom pekne ubiehali, ale vzhľadom na tému, ktorú autorka v knihe rieši (šikanu), som očakávala, že sa ma príbeh nejak výraznejšie dotkne, že mi miestami prebehne mráz po chrbte a podobne. Nič z toho sa však nestalo.

Situácia medzi Evou a spolužiakmi mi vôbec neprišla dramatická (nepríjemná áno, ale určite nie dramatická) a ani sa s pribúdajúcimi stránkami nijako zvlášť nevyhrocovala. Vlastne som ani celkom nepochopila, prečo sa k Eve správali tak, ako sa správali.

stavlamich
19.12.2020 4 z 5

Miroslava Varáčková prostě umí. Její knížky neberu jako klasickou YA literaturu, protože mě vždycky přivedou k zamyšlení a něco mi dají. Možná je to i tím, že se odehrávají ve slovenském prostředí, které je našemu v lecčem podobné. Ráda bych o téhle knížce napsala i článek, protože si zaslouží víc než pár řádků na goodreads.

Kniha Hlavně to nikomu neříkej v seznamech