Hledání ráje: Můj život s gepardy přehled
Matto Barfuss
Německý malíř a fotograf Matto Barfuss se rozhodl zasvětit život záchraně velkých kočkovitých šelem, a zároveň tak napomoci ekosystému africké přírody. Ve své knize líčí, jak se z dospívajícího chlapce nadšeného pro Afriku stal aktivním ochráncem přírody. Obdiv a láska k velkým kočkovitým šelmám od základů změnila jeho život. Ve snaze poznat je co nejlépe dokonce nějaký čas se šelmami žil, lezl po čtyřech, dorozumíval se "gepardím" jazykem. Líčí i jeden z největších úspěchů svého snažení - přípravu dvou gepardů odchovaných v zajetí na život v přírodě a jejich vypuštění na svobodu. Prostřednictvím deníku přibližuje čtenářům krásu africké savany, způsoby a život gepardů a své přátelství s touto nádhernou a nejrychlejší šelmou na světě. ... celý text
Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: 2005 , Knižní klubOriginální název:
Auf der Suche nach dem Paradies, 2003
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hledání ráje: Můj život s gepardy. Přihlašte se a napište ho.
Knihy podle skutečnosti a navíc o zvířatech mám ráda, ale tato mě bohužel moc nezaujala. Fotky a obrázky jsou skvělé, těch bych mohlo být i více. Samotné vyprávění už mě tak nenadchlo. Oceňuji práci autora na záchranu gepardů ve volné přírodě, ale spisovatelský počin musím hodnotit jen jako průměrný.
„Sny, které sní umělci, vypovídají o stavu a síle celé společnosti.“
Kniha Hledání ráje: Můj život s gepardy v seznamech
Afrika cestopisy člověk a zvíře Zambie šelmy Namibie podle skutečných událostí Serengeti gepardiAutorovy další knížky
2005 | Hledání ráje: Můj život s gepardy |
2006 | Mezi horskými gorilami |
Plno informací o gepardech a afrických národních parcích (Keňa, Tanzánie, Namibie, Zambie). Styl autora je trochu naivní, arogantní, často kritizuje něco, co pak sám dělá.
Jak to dopadlo s ostatními gepardy?