Hledání ráje: Můj život s gepardy přehled

Hledání ráje: Můj život s gepardy
https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/18459/hledani-raje-muj-zivot-s-gepardy-18459.jpg 4 37 37

Německý malíř a fotograf Matto Barfuss se rozhodl zasvětit život záchraně velkých kočkovitých šelem, a zároveň tak napomoci ekosystému africké přírody. Ve své knize líčí, jak se z dospívajícího chlapce nadšeného pro Afriku stal aktivním ochráncem přírody. Obdiv a láska k velkým kočkovitým šelmám od základů změnila jeho život. Ve snaze poznat je co nejlépe dokonce nějaký čas se šelmami žil, lezl po čtyřech, dorozumíval se "gepardím" jazykem. Líčí i jeden z největších úspěchů svého snažení - přípravu dvou gepardů odchovaných v zajetí na život v přírodě a jejich vypuštění na svobodu. Prostřednictvím deníku přibližuje čtenářům krásu africké savany, způsoby a život gepardů a své přátelství s touto nádhernou a nejrychlejší šelmou na světě. ... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Knižní klub

Auf der Suche nach dem Paradies, 2003

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hledání ráje: Můj život s gepardy. Přihlašte se a napište ho.

SCP
06.10.2022 4 z 5

Plno informací o gepardech a afrických národních parcích (Keňa, Tanzánie, Namibie, Zambie). Styl autora je trochu naivní, arogantní, často kritizuje něco, co pak sám dělá.
Jak to dopadlo s ostatními gepardy?

nicolettkaa
10.03.2021 3 z 5

Knihy podle skutečnosti a navíc o zvířatech mám ráda, ale tato mě bohužel moc nezaujala. Fotky a obrázky jsou skvělé, těch bych mohlo být i více. Samotné vyprávění už mě tak nenadchlo. Oceňuji práci autora na záchranu gepardů ve volné přírodě, ale spisovatelský počin musím hodnotit jen jako průměrný.

Jarka_rybář
09.10.2020 5 z 5

Krásné vyznání z lásky k překrásným zvířatům. A krásné obrazy a fotky.

Sny, které sní umělci, vypovídají o stavu a síle celé společnosti.

Kniha Hledání ráje: Můj život s gepardy v seznamech

Matto Barfuss