Hledej ve svém nitru přehled
Chade-Meng Tan
Chade-Meng Tan, jeden z prvních inženýrů firmy Google, ve svém díle Hledej ve svém nitru spojil prastarou praxi meditace bdělosti s moderním oborem emoční inteligence. Jeho zábavná a přínosná kniha je napsána jasně a srozumitelně. Cílem souboru cvičení a nástrojů, které Meng čtenáři postupně...
Esoterika, astrologie, okultismus Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: 2014 , Knižní klubOriginální název:
Search Inside Yourself, 2012
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hledej ve svém nitru. Přihlašte se a napište ho.
Nemedituj hodinu denne.
Začni s 1 sekundou. (to bude stačiť)
Ak to dokážeš 2 minúty, tak...
Príjemne humorné čítanie, viacerími cvičeniami ktorých nie som veľký fanúšik.
Ale inak fajn.
Autor je velký vtipálek a přenesl to skvěle do své knihy. Humor je jednoduchý a příjemný a jeho psaní je čtivé. Jeho odvážným cílem je světový mír a chce ho dosáhnout tím, že každý z nás bude žít v okamžiku a konat dobro a bude ovládat svoji pozornost.
Kniha Hledej ve svém nitru v seznamech
Asi bych dal normálně 80%. Přiznám se, že mě kniha zaujala proto, že pojednává o meditaci a přitom ji napsal člověk z Googlu. I když to rozhodně není nejlepší kniha o meditaci, kterou jsem četl, tak tím, že ji vlastně napsal technicky zaměřený člověk, dostává téma zcela nové rozměry. Google je navíc autorita, kterou respektují i lidé duchovnem naprosto netčení. I to je důvod proč dávám max. hodnocení. Věřím, že po setkání (a pár minutách) s dalajlámou by pookřál snad každý člověk. Kniha je protkána humornými ilustracemi, které mně vtipné nepřišly, ale to je asi můj problém.
Za všechny myšlenka: "Empatie, neznamená nutně souhlas. Je možné laskavě chápat druhého člověka v intelektuální i niterné rovině, a přesto s ním zdvořile nesouhlasit."
Už Aristoteles řekl: "Schopnost zabývat se určitou myšlenkou, aniž ji přijmeme, je známkou vzdělané mysli."
Tato kniha, btw., vznikla jako dítě jednoho z četných kurzů, které Google pro své zaměstnance pořádá. Prostě úžasná společnost :)