Hliněné lampy přehled

Hliněné lampy
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/372981/bmid_hlinene-lampy-SBP-372981.jpg 5 12 12

60 podobenství a příběhů k potěše srdce. Tato kniha obsahuje šedesát příběhů, které nepocházejí z promluv, jež Osha tolik proslavily. Jde o podobenství, jejichž autorem je sám mistr. Prostřednictvím symboliky a metafor promlouvají k dnešním lidem o problémech současné doby. Jsou přímá a jednoduchá, protože jejich smyslem je pročistit mysl a otevřít srdce.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hliněné lampy. Přihlašte se a napište ho.

4708
02.09.2023

Knihu jsem četla delší dobu, prtž na ní musí být člověk naladěný. Spoustu myšlenek jsem si vypsala. Jednoduché návody pro život, já osobně se s nimi ztotožňuji, bohužel, ten náš současný svět jde úplně proti všemu přirozenému. Chce to odvahu a vytrvalost, jít proti proudu a vzdorovat všemu, co z nás dělá otroky, ale věřím, že ten cílový stav bytí člověka musí být velmi osvobozující!

kamibe
14.01.2020 5 z 5

Já mám Osha ráda a s chutí jsem si přečetla i tuto knihu. Je v ní mnoho, co promlouvá k duši člověka. Jsou to velmi moudré věty a často se mi stává, že je až bolestné je číst. A spousta z nich se dá použít jako citáty, například tyto věty z osmé části:
* Žádný úspěch nemůže odstranit pocit méněcennosti.
* Kdo cítí ambice, snadno zapomene sám na sebe. A není podstatné, zda jde o světské ambice, nebo o touhu po osvícení.
* Kde jsou ambice, tam je násilí, a není podstatné, zda vnitřní nebo vnější.
* Kreativní mohou být pouze lidé, kteří dosáhli poznání, jež vychází ze zdravé a poklidné mysli.
Nebo z části dvanácté:
* Nehledejte duchovno, hledejte sebe. A pak se duchovno naprosto přirozeně dostaví samo.
* Organizované náboženství je závislé na dohodách, zatímco duchovno je zcela osobní záležitost.
* Duchovní je pouze ten, kdo nikomu nestraní.

JakubiRa
11.07.2018 4 z 5

Velmi pěkná podobenství. Autor má sice někdy velice svérázné názory, ale knížka promlouvá k duši člověka. Mně se líbila.

Kniha Hliněné lampy v seznamech

Osho