Hlubiny přehled
Yrsa Sigurðardóttir
Nález lidských kostí spustí policejní vyšetřování. Pozůstalí oběti se mohou dočkat odpovědí, ne všichni po nich však touží. Lodní kuchařka Gunndís zjišťuje znepokojivé okolnosti úmrtí svého otce. Vyšetřovatelé Týr a Karólína řeší zdánlivě banální případ. Zpočátku nemají tušení, jak děsivá pravda se skrývá pod povrchem napjatých sousedských vztahů.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2024 , MetaforaOriginální název:
Frýs í æðum blóð, 2023
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hlubiny. Přihlašte se a napište ho.
Ah, přísahám Bohu, že kdybych si nepřečetla dva předchozí díly, obálka třetího dílu by mě k přečtení donutila. Samozřejmě se říká, že by čtenář neměl soudit knihu podle obalu, ale tady zkrátka musím přivřít očko, jelikož obálka opravdu dokáže nalákat k přečtení!
Atmosféra knížky se ideálně hodí k momentálnímu počasí venku - pochmurno, zataženo, mrazivo a když nepadá sníh, tak prší. Zkrátka perfektní počasí na to číst severské krimi. Za sebe musím říct, že mě zatím ani jedna kniha od Yrsy nezklamala. Naopak. Všechny její příběhy se mi zdály uvěřitelné a zajímavé. A Hlubiny nejsou výjimkou. Postavy v knize jsou velmi přesvědčivé, děj do sebe postupně zapadá jako lego kostičky a Vy nestačíte otáčet stránky.
Celá série je opravdu povedená a já Vám ji můžu s klidným srdcem doporučit. A blížící se zima je ideálním ročním obdobím, kdy se do těchto detektivek pustit! Protože neexistuje nic lepšího než číst mrazivou dějovou linku a mezitím být zachumlaný v teplé dece!
Hlubiny tajemství : Třetí díl série Černý led od bestsellerové autorky Yrsy Sigurðardóttir
16.10.2024
Oheň v těle, Hlubiny a další knižní novinky (42. týden)
13.10.2024
Kniha Hlubiny v seznamech
vraždy detektivní a krimi romány islandská literatura
2017 | DNA |
2015 | Pamatuji si vás všechny |
2018 | Černá díra |
2007 | Poslední rituál |
2008 | Mrazivé světlo |
Natěšená na "mořskou" detektivku, plnou námořníků a studeného bouřlivého moře, jsem se s chutí pustila do příběhu. Prvotní nadšení hned zkraje zchladily rozbroje v jedné maloměstské uličce mezi dvěma rodinami, nečekané na bohatý Island, kde si každý s každým tyká a je jich tak málo, že se znají skoro všichni navzájem a chodí spolu do horkých lázní.
Oba příběhy se začaly táhnout, jen přibývalo záhad zmizelých a uhořelých. Většinu knihy se nedělo nic, napínavá byla událost teprve někde na straně 280 a i ta se pak rozbředla. Samotný epilog byl podivný, jakoby autorka sama se teprve tehdy rozhodovala, jak jednotlivé naznačené zločiny rozklíčuje a zakončí.
Pomalé, málo napínavé, policie nic moc, jen trochu zajímavé dění na moři a v podpalubí při rybolovu huňáčků. Celkově zklamání: 50%