Holka na suchu přehled
Laura Silverman
Anise Sawyerová nechtěla nic než strávit celé léto s přáteli – surfovat, chodit na rybí tacos a pořádat večírky na pláži. Ale pak rodinná tragédie donutí Anisu vydat se do Nebrasky postarat se o příbuzné a vypořádat se s vlastními démony včetně matky, která kdysi rodinu opustila. A situaci zkomplikuje i jednoruký charismatický skater Lincoln, který Anise ukáže, že i bez vln se dá jezdit v oblacích. Přesto mladá dívka touží po jediném – vrátit se domů, k moři, k přátelům… jenže to znamená odvrátit se od těch, které miluje a kteří milují ji.... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: 2018 , Yoli (ČR)Originální název:
Girl Out of Water, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Holka na suchu. Přihlašte se a napište ho.
Od knihy jsem nic moc neočekávala, mimoděk i kvůli cílové skupině pro náctileté. Ale byla jsem velmi mile překvapená čtivým příběhem. Anise je zapálená surfařka a kvůli autonehodě své tety musí odjet na celé léto od přátel a moře. I když je to pro ni těžké, snaží se rodině co nejvíc pomoct a postarat se o bratrance a sestřenici a následně i tetu. Díky své adrenalinové povaze objeví nový svět skateboardu a seznámí se s místním skateboardistou Lincolnem.
Kniha byla moc hezky napsaná. Pevná rodinná pouta i přátelské vztahy, ztráta z odloučení od těch, které milujeme. Vše to bylo zakomponováno.
Mám i dvě negativa. Zaprvé je to sprostý slovník Anise - ku*va sem, ku*va tam...to jako vážně? Přišlo mi to úplně zbytečné a hrozně uměle vecpané. Na dvou stránkách to řekne několikrát a pak zase 1/4 knihu mluví spisovně. A zadruhé za mne ne úplně dořešený konec - potřebovala bych ještě jednu kapitolu "O půl roku později ". :-)
Vskutku pubertální. Pořád békat že 2 měsíce bude kvůli strašné nehodě tety bez vln je napresdržku.
Pro zamyšlení tam nic není natož 5 hvězd.
Knižní novinky (23.4. - 6.5.)
23.04.2018
Kniha Holka na suchu v seznamech
Příběh holky, kterou okolnosti vyženou z komfortní zóny a ona se st musí vypořádat. Příběh není něco extra. Spíš je to taková oddechovka, u které nemusíte moc přemýšlet.