Holky z loděnice přehled

Holky z loděnice
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/473397/bmid_holky-z-lodenice-ghm-473397.jpg 4 53 53

Sunderland, 1940. Velká Británie je ve válce a do loděnic poprvé nastupují i ženy, aby své vlasti pomohly. Polly se nikdy ani nesnilo, že bude moci pokračovat v rodinné tradici a pracovat v loděnicích jako muži, ale časy jsou těžké a nová práce jí nakonec dá víc, než by kdy čekala. V docích totiž potká tajemného Tommyho Wattse. Hlavní svářečka Rosie zase žije dvojí život. Přes den zaučuje hejno mladých stážistek novému řemeslu, ovšem v noci… A Gloria se přihlásila, aby unikla svému brutálnímu manželovi. Před vlastními problémy ji však žádný útěk ani práce nezachrání. Všechny se potkají až v loděnicích, ale i když přišly z úplně jiných světů, ta nejpevnější pouta se vytváří v těch nejtěžších časech…... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Ikar (ČR)

The Shipyard Girls, 2016

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Holky z loděnice. Přihlašte se a napište ho.

Martule44
04.03.2024 4 z 5

Osudy žen a dívek, které se v nelehké době setkávají nad potřebnou, ale tvrdou prací. Moc pěkné počtení! Když jsem viděla kolik dílů je již v originále, začala jsem věřit, že si ještě něco o těchto statečných ženách přečtu :-)

zimolka
20.01.2024 5 z 5

Nádherná kniha,škoda ,že ještě není další díl ,hned bych si přečetla.

Danago
18.09.2023 3 z 5

Určitě je kniha podobná sérii Nemocnice Nightingale , jen se příběh odehrává v prostředí loděnice. Kde naše hlavní hrdinky pracují jako svářečky. Určitě se jedná o čtení pro ženy. Popsány jsou zde více vztahy než práce v loděnici, i když i do práce trochu nahlédneme. Další díl si ještě rozmyslím.

Knižní novinky (10. týden)

06.03.2022

Kniha Holky z loděnice v seznamech