Holky z loděnice přehled
Nancy Revell
Sunderland, 1940. Velká Británie je ve válce a do loděnic poprvé nastupují i ženy, aby své vlasti pomohly. Polly se nikdy ani nesnilo, že bude moci pokračovat v rodinné tradici a pracovat v loděnicích jako muži, ale časy jsou těžké a nová práce jí nakonec dá víc, než by kdy čekala. V docích totiž potká tajemného Tommyho Wattse. Hlavní svářečka Rosie zase žije dvojí život. Přes den zaučuje hejno mladých stážistek novému řemeslu, ovšem v noci… A Gloria se přihlásila, aby unikla svému brutálnímu manželovi. Před vlastními problémy ji však žádný útěk ani práce nezachrání. Všechny se potkají až v loděnicích, ale i když přišly z úplně jiných světů, ta nejpevnější pouta se vytváří v těch nejtěžších časech…... celý text
Literatura světová Historické romány
Vydáno: 2022 , Ikar (ČR)Originální název:
The Shipyard Girls, 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Holky z loděnice. Přihlašte se a napište ho.
Určitě je kniha podobná sérii Nemocnice Nightingale , jen se příběh odehrává v prostředí loděnice. Kde naše hlavní hrdinky pracují jako svářečky. Určitě se jedná o čtení pro ženy. Popsány jsou zde více vztahy než práce v loděnici, i když i do práce trochu nahlédneme. Další díl si ještě rozmyslím.
Knižní novinky (10. týden)
06.03.2022
Kniha Holky z loděnice v seznamech
Osudy žen a dívek, které se v nelehké době setkávají nad potřebnou, ale tvrdou prací. Moc pěkné počtení! Když jsem viděla kolik dílů je již v originále, začala jsem věřit, že si ještě něco o těchto statečných ženách přečtu :-)