Hon na Escobara přehled
Steve Murphy , Javier F. Peña
Skutečný příběh dvou protidrogových agentů ze světoznámého seriálu NARCOS odpovědných za dopadení Pabla Escobara. Javier Pena a Steve Murphy léta pronásledovali velké i malé drogové pašeráky. Pak ale dostali největší úkol ve svém životě: dopadnout v Kolumbii Pabla Escobara, největšího narkobarona světa. Jejich pátrání umělecky ztvárnil seriál Narcos. Nyní ale vůbec poprvé oba agenti sami vyprávějí skutečný příběh, jak dostali muže, který vybudoval impérium, rozpoutal teror a má na rukou krev tisíců lidí. Kniha vás zavede do zákulisí drogových kartelů a masivní operace na dopadení muže, který se zdál nedotknutelný. Odvážní agenti Pena a Murphy byli přímo v centru dění: v operačních místnostech, na základnách, v nepřátelských ulicích i uprostřed džungle. Riskovali život, aby Escobara dostali.... celý text
Literatura světová Biografie a memoáry
Vydáno: 2021 , ZeďOriginální název:
Manhunters: How We Took Down Pablo Escobar, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hon na Escobara. Přihlašte se a napište ho.
Kniha má dvě části, v první jsou objasňovány životopisy obou agentů a ve druhé jejich postupné zapojení do boje proti zločincům - nejdříve ve světě a poté i Kolumbii. Podrobně popsaný chaos v Kolumbii udiví každého - jak to bylo vůbec možné?
S plným počtem hodnocení jsem váhal. Přece jen kniha svým názvem navnadí k něčemu, co pak čtenář hned v úvodu nedostane a musí se k tomu pročíst přes úvod o agentech. Jenže ono to tak nějak do sebe jako celek zapadá tak, že je to nakonec čtivé a zajímavé.
Jako doplněk knihy Zabít Pabla ideální.
Knižní novinky (48. týden)
28.11.2021
Knižní novinky (20. týden)
09.05.2020
Kniha Hon na Escobara v seznamech
v Mé knihovně | 19x |
Moc zajimava kniha, zakoupeno jako darek po Netflixove bouri :) nakonec jsem si ji precetla take a nelituji. Hlavne Javier Pena na me pusobi jako velky sympatak.