Hora duchů přehled
Kyle Perry
Ani všechny krásy Tasmánie vám nevyženou z hlavy Hladového dědka… Když se v divočině tasmánských hor ztratí během výletu čtveřice náctiletých školaček, mají obyvatelé městečka Limestone Creek pocit děsivého déjà vu, neboť k podobné události tu došlo už v roce 1985. Právě od té doby mezi zdejší mládeží koluje strašidelná legenda o Hladovém dědkovi, který ve skalách číhá na hezké dívenky… Zkušený detektiv Con Badenhorst, který je k případu povolán, sice na pověry nedá, ale i tak je mu jasné, že ho čeká nadmíru složité vyšetřování. Musí se totiž vypořádat nejen se všemi podezřelými, ale také s rodinami pohřešovaných dívek, zkorumpovanými policisty, drogovými dealery a v neposlední řadě s intrikami místní celebrity – kamarádky zmizelých dívek mající na sociálních sítích stovky tisíc sledujících. A ještě mu za krk dýchá jeho šéfová, která se na rozdíl od něj nejvíce strachuje o vlastní reputaci. Podaří se najít děvčata živá? Kdo stojí za jejich zmizením? A proč má Con neodbytný pocit, že mu tady nikdo neříká celou pravdu? Oceňovaná prvotina Kylea Perryho těží z jeho důkladné znalosti tasmánské přírody a bohatých zkušeností s lidmi, kteří se ocitli na šikmé ploše.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2022 , OneHotBookOriginální název:
The Bluffs, 2020
Interpreti: Aleš Procházka
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hora duchů. Přihlašte se a napište ho.
Jsem si po prvních pár kapitolách říkal, že jsem si omylem koupil knížku adult román. Nějaké nány se furt natáčejí, sdílejí to, sleduji lajky a chovají se prostě trapně. Ale až se ztratí, tak nastane opravdu ta hustá detektivka. Už opravdu dlouho se mi nestalo, že bych neodhalil pachatele. Zde se mi to po dlouhé době opravdu nepovedlo. Kniha je opravdu skvěle napsaná, takže podezřelý byl skoro každý. Díky vyššímu rozsahu stran bylo možné pohrát si s charakterem téměř všech postav. Neskutečně čtivá knížka. Je potřeba také pochválit překlad, který se významnou měrou podílel na tom, že je kniha takto čtivá. Za mě maximální spokojenost a uspokojení z kvalitní četby.
Na knihu jsem se těšila, mám ráda příběhy z exotického prostředí, které mají prvky dobrodružného vyprávění. Ale nakonec jsem spíše zklamaná.
Příběh jako takový, plný intrik, přetvářky, manipulace, vztahů mezi pubescenty a obyvateli malého městečka, mně příliš nezaujal. V podstatě tam nebyla postava, kterou bych si oblíbila, a jak tu už někdo podotknul, nebyl tam nikdo "normální". Nejvíc mě bavily scény z divočiny, popisy buše a těžké orientace v ní, prostě místo, kde příroda ještě vítězí nad člověkem.
Přečíst se to dalo, ale za mě zklamání.
Knižní novinky (48. týden)
28.11.2021
Kniha Hora duchů v seznamech
Austrálie detektivní a krimi romány boj o přežití australská literatura krimi zmizení lidí Tasmánie
Opět přešlap z mé strany. Asi jsem měl dle anotace vysoké očekávání, které se nenaplnilo. Začátek nudný, počátek vyšetřování ucházející, ale pak těžce zamotané a posléze mi bylo naprosto jedno kdo je kdo, kdo s kým a proč. Navíc všude spousta hulení, postavy nesympatické...tohle ne. Jedna hvězda za počin dát něco na papír a ta druhá za přednes audioknihy. Na víc to fakt nemá. 45% a to jsem opravdu lidumil.