Horrorstör přehled

Horrorstör
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/409439/bmid_horrorstor-1rD-409439.jpg 4 254 254

Vo veľkopredajni nábytku Orsk v Clevelande sa dejú podivné veci. Zamestnanci každé ráno po príchode do práce nachádzajú polámané knihovničky Kjërring, črepy z pohárov Glans a rozbité skrine Liripip. Očividne sa tu deje niečo nekalé. Prísť záhade na koreň sa rozhodnú traja mladí zamestnanci, a tak sa dobrovoľne prihlásia na desaťhodinovú nočnú zmenu. Uprostred noci hliadkujú na prázdnej predajnej ploche, preskúmavajú podivuhodné tiene a zvuky a zažijú hrôzy, ktoré prekonajú ich najdivokejšie predstavy. Horrorstör je klasický duchársky príbeh zasadený do súčasného prostredia a zabalený do podoby maloobchodného katalógu, v ktorom autor nekladie medze svojej búrlivej fantázii a s primeranou dávkou irónie je odhodlaný čitateľa zaskočiť, no najmä dobre pobaviť.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Horrorstör. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (68)

eraserhead
27.07.2024 3 z 5

O tomhle korporátním horroru s příměsí duchařiny bylo svého času hodně slyšet a tak jsem i já pořídil, ale jak je v mé tradici, dlouho odkládal. Jak to jen… To obchodní zpracování je lehce poutavé a svým způsobem i zábavné, příběhu jako takovému však moc nepomůže. Ten se rozjíždí hodně zajímavě, bavily mě postavy (byť poslední dobou začínám být fakt alergický na internetové „lovce duchů“, co si myslí, že natočí první reportáž, z níž se hned všichni poserou a stanou se z nich celebrity). Paradoxně to do kopru jde v okamžiku, kdy se začne štípat dříví a tak z celé knihy vychází v podstatě ryze průměrný horror se snahou (u někoho patrně i působivou a funkční) svou průměrnost přebít vizuálem.

DominaCZ
18.05.2024 odpad!

Propána strana 90 a furt pracovní kydy, popisy obchodu co kam kudy vede, co je kde vystavený a její po.ranej život. To mě fakt nebere. Teď do toho ještě kecy o duchách od raplé korejky, ale akce žádná.

Ona jako dělá x let na pobočce která ani neví kde se nachází, že ji nemůže udat policii??? Trapný prostě.

A malůvky o ničem, stejně jako nákresy ala katalog v úvodu každé kapitoly. Zbytečný. Zklamání děsný.


vnimatkrasu
02.10.2023 4 z 5

Mám Hendrixe rád. A tenhle jeho paperbackovej horor, co si kromě textu hraje i s grafikou wannabe-IKEA katalogu, je přesně jeden z těch špílců, kterej mě od něj baví. Možná proto straním HORRORSTORU víc, než by si zasloužil. Souboj ústřední pětice se zlem v obchoďáku je totiž veskrze rutinní, solidně odsýpající kravinka. Baví mě ale, jak důmyslně v ní Hendrix pracuje s klišé ikeáckejch oddělení. Baví mě postava Basila, co celou firemní politiku bere až komicky vážně. Baví mě, jak se grafika knížky nenápadně proměňuje v absurditu. Baví mě, že jsem to přečet za dva večery. Ergo: bavilo mě toho docela dost.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Horrorstör v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených303x
ve Čtenářské výzvě45x
v Doporučených12x
v Knihotéce145x
v Chystám se číst75x
v Chci si koupit14x
v dalších seznamech5x