Hory mají oči – Počátek přehled

Hory mají oči – Počátek
https://www.databazeknih.cz/img/books/72_/7264/bmid_hory-maji-oci-pocatek-TiR-7264.jpg 3 53 53

Co se doma uvaří, to se doma sní. Obyvatelé hornického městečka v poušti Nového Mexika dostali ultimátum: musí se odstěhovat, protože celé území zabírá armáda jako vojenské pásmo. Někteří uposlechli, jiní své domovy opustit odmítli a ukryli se ve starých důlních šachtách. Netušili však, že armáda bude na jejich území zkoušet jaderné zbraně. Hluboké štoly dokázaly původní obyvatele před následky výbuchů ochránit, radiace se však v oblasti držela i dlouho poté, co pokusy skončily, a pod jejím vlivem se začaly rodit zmutované děti. Při boji o přežití v nehostinné poušti nebylo možné brát na nikoho ohledy.... celý text

Literatura světová Horory Komiksy
Vydáno: , BB art

Hills have eyes - The begginning, 2007

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hory mají oči – Počátek. Přihlašte se a napište ho.

Johny_H.
23.11.2023 5 z 5

Perfektně nakreslené samá akce a brutalita a dokonce to má i dost zajímavý děj. Jako jednohubka je to parádní dílo.

Terva
20.08.2023 4 z 5

Jsme Američané,
máme svoje práva.
Tak se neboj,
všechno
dobře dopadne.

Tento příběh se časově odehrává dříve než obě filmové zpracování Hory mají oči 1 a 2. Ale i tak jsou čtenáři upozorněni, že je děj napsán podle filmu Wese Cravena. Tak si v tom každý musí udělat jasno sám. Třeba i sekyrou. Stejně tak jasno si v tom udělala rodina Sawney Beana. Místo vystěhování se ukryjí v místních horách. Následující události už jsou jen na vlastní nebezpečí. Přeci jenom, dva roky v jeskyních pod palbou atomových bomb to z člověkem pěkně zacloumá.

Malá ochutnávka:
. . . protože už město neexistovalo, pustila se armáda do díla, do zkoušek svých atomových bomb.
Ti, kdo přežili, ten výbuch zaslechli hluboko ve svém nitru. Cítili, jak se planeta otřásla pod strašlivou sílou, jakou by žádný člověk neměl vládnout.
Netušili nic o radiaci.

Kresba je povedená, temná s příchutí krve. Některé celostránkové obrazy jsou fakt kruté. Obsahově je to trochu pokulhávající v logice, ale jako celek to působí dost hororově a někdy i smutně. Ale společně je to prostě jen masakr. Tak že nic pro fňukny a citlivky. Po přečtení máte chuť vzít sekyru a běžet jim na pomoc. Tak že jo, tohle nebylo zas tak špatné, jak by se mohlo zdát. Já se bavil.

Citát: Může holka otěhotnět když bude na kluka jen myslet?

lenkaabooks
07.12.2022 4 z 5

Kdysi dávno jsem film Hory mají oči viděla, proto mě mile překvapil tento komiks. Dostal mě totiž na počátek, vysvětlil odkud se ti krvelační mutanti vlastně vzali. Je to temný příběh na temných obrázcích, kde lidé bojují za svá práva.

Jsme Američané, máme svoje práva. Tak se neboj, všechno dobře dopadne.

Musím vyřešit jeden problém a potřebuji s tím pomoct. Myslím, že jsem těhotná.

Může holka otěhotnět když bude na kluka jen myslet?

Kniha Hory mají oči – Počátek v seznamech

Autoři knihy